streda 15. novembra 2017

Week-end à Londres

Hi! 
Minulý týždeň bol celý pobláznený. Celý sa točil okolo môjho sťahovania. Ojojooooj, ale o sťahovaní sa rozkecám v ďalšom príspevku :)! No a ja som si naplánovala výlet na víkend do Londýna, navštíviť sestru a trošku nabrať Londýskeho šarmu, a teda hlavne vypustiť hlavu trošku od školy, kde som sa minulý týždeň začala trošku strácať a nevedela som poriadne čo robím dobre čo nie, jednoducho víkend preč bol needed.

V piatok po prednáške som vyrazila na vlak, a to z "môjho" mestečka Worcester do Birminghamu čo je približne 40 minút cesty.


Stanica naozaj veľká!

Odtiaľto som sa presunula na autobusovú stanicu ktorá sa nachádzala necelých 10 minút od vlakovej.
Cesta do Londýna trvala približne 2 a pól hodiny ale parádne to ubehlo.

 Nočný Buckingham Palace a Piccadilly Circus ^^

Šup na pizzu v reštaurácii Ask Italian kde majú aj super ceny :)

Večer sme si prešli Oxford street, a potom už len zaslúžený oddych.

Satruday, ehm tak tá bola trošku domotaná. Povedala som si že pozriem si ešte múzeá ktoré sú neplatené, ktoré som ešte nevidela tak našla som si, teda myslela som si že som si našla Tower of London na stránke medzi neplatenými exhibíciami a múzeami v Londýne a tak som sa tam vybrala že to pôjdem očeknúť, vystúpila som z metra a tak strrrašne začalo liať (btw) a vidím že vstup 25 libier, no a hvorím si tak teda no... Chcem tam ísť? Tak som si povedala toto múzeum navštívim niekedy v budúcnosti a vymyslela som si alternatívu a tou bolo Museum of London podľa navigácie som sa vybrala, tá ma tam úspešne doviedla no múzemu zatovrené, a tak teda že sa presuniem do St. Paul's Cathedral ktorá bola na skok. Tu som si pozrela krypty, katedrálu ktorá má krásnu Whispering Gallery, to bol pre mňa úžasný zážitok a určite stojí zato pozrieť !

Upršanô



Whispering Gallery přímo hore

Následne som sa presunula do Imperial War Museum ktoré bolo úžasné. Je tu prvá svetová vojna, druhá, pár iných vojnových udalostí, život medzi vojnami a počas a tiež časť o holokauste. Ja som tu strávila asi 4 hodiny :D.

Do "západu slnka" (aj keď vlastne v ten deň žiadne nebolo) ale teda pokým nebola tma, som chcela stihnuť ešte Regent's Park a to bolo niečo! povedala som si znovu sa prejdem peši...Navigácia mi ukazovala že už som tam no bola som v nejakej stratenej uličke tak som sa z nej vymotala a následne som od parku bola vzdialená, ževraj 20 minút, tak teda neviem o čo tej navigácii išlo, hovorím si idem si po svojom. Dorazila som a park bol naozaj pekný a stál za to motanie !


A tak moje sobotnajšie motanie sa už končilo, stretla som sa so sestrou a išli sme do kina na novú Vraždu v orient exprese od mojej obľúbenej Agathy Christie ^^.

Nedeľa, tá bola jedným slovkom, MERVEILLEUX!
Ranná prechádzka po Notting Hill,

Kensingtone, kde som nemohla vynechať Kensingtonské záhrady a moje obľúbené múzeum Victoria and Albert kde bola práve exhibícia (trvá do 18 Februára)  pár značiek, predovšetkým Balenciaga a  Dior, Chanel, Alexander McQueen ^^








Na skok som išla do Covent Grarden, ktorá už plne nachystaná na Vianoce 

No a zvyšných pár hodín som strávila na Oxford street

Aaa šup na bus! V Birminghame som mala 2 hodinky čas a tie som super využila na stretnutie s kamarátkou :). 

A bientôt ! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára