nedeľa 31. decembra 2017

Christian Dior, Couturier du Rêve



Salut :) 
Dúfam že ste prežili krásne Vianoce a sviatky a teda stále úžívate (nie moc zasnežené) Vianočné prázdniny :3. Ja ani neviem ako ale nejako to už znovu ubehlo a mne ostáva necelý týždeň doma. Don't worry aj to mám ešte nejaký čas na lenošenie a písanie esejíčok :D. 
V tomto príspevku by som Vám chcela povedať niečo málo o mojom hlavnom dôvode prečo som sa vybrala na výlet do Paríža. Áno tak trošku som to už v podstate rozvinula v predošlom príspevku.
 Ja a móda sme od "dávnych vekov" boli v zvláštvnom spojení, v akejsi symbióze! Milovala som kresliť návrhy šiat, doplnkov a vešlijak sa vyhrať s tými drobnými detajlmi ktoré celý návrh vytvoria výnimočným a oridžinal. Postupne som začala pozerať aj prehliadky a niekedy som aj 3 dni presedela pri počítači a púšťala si niektoré aj 3x dokola :D. "Kráľovské značky " ako Chanel, Dior, Prada, D&G, Louis Vuitton módne show, novinky a história týchto značiek bola moja naj zábava po škole na základke ako som mohla tráviť free time :D. Počas strednej školy sa táto moja módna vášeň trošku vytratila, no v poslednom, piatom ročníku som sa ktomu znvou dostala a začalo ma to znovu baviť, kresliť si a zaujímať sa čo som premeškala počas mojej absencie v tom módnom vzťahu :D. No a šup už som na univerzite a klik sem a tam v Paríži je Christian Dior exhibícia. Bolo teda jasné, idem na to ! Výstava trvala od Júla a končí už budúcu nedeľu teda 7 Januára. Ja som sa k tomu aj celkom neskoro dostala takže som už nemala možnosť si kúpiť lístok online a teda že pôjdem a snáď bude možné kúpiť na mieste.  Dostavila  som sa k Musée des Arts Décoratifs asi o 10:00 ráno, múzeum otvárali o 11:00 a už tam bola slušná rada, ktorú tvorilo asi 200 ľudí. Hovorím si tak ja sa tu teda postavím a budem čakať snáď tú hodinu. Ale to som si len myslela! Pani z múzea obišla radu a oboznámila nás že to bude najmenej čakanie na 3 hodiny. Tak ja si hovírm, no je dostatočne krásny, slnečný deň na objavovanie Paríža a zajtra spravím tak že vstanem o 7:00 a budem tu stáť prvá (tento múdry nápad mohol blondínku napadnúť aj skôr že ano :)). Tak teda prišla nedeľa môj posledný deň a šanca vidieť túto magical výstavu. Kúpila som si v Starbuckse horúcu čokoládu a pain au chcolat, v rade som stála desiata no a už len nech ubehnú tie 3 hodiny do otvorenia ! :D. Za mnou sa postavili 2 milé mladé slečny z Poľska ktoré študújú dizajn a tak sme sa dali do reči a 3 hodiny zrazu boli fuč! A už o chvíľku som si vychutnávala niečo prekrásne čo sa mi ani nesnívalo že niekedy uvidím naživo, nádherné návrhy samotného Christiana Diora :). 

Et voilà !







































Týmto príspevkom sa s Vami lučím v tomto roku, a vidíme sa čoskoro v novom 2018! :) ^^



štvrtok 21. decembra 2017

Week-end à PARIS, a spontaneous dream of 2017


Bonjour
Viedeť Paríž, po pravde nejak som nemala pocit že oooch musím tam ísť. No akosi spontánne ma to napadlo tesne predtým ako som išla už do UK že hmmm, skúsim si toto nalepiť na dvere, obrázok Paríža a napísané "2017 sem pôjdem", ako som to nalepila hneď som sa zamyslela: "teraz ideš na univerzitu do UK to ti nestačí? :D, Paríž? kedy to chceš akože dať?".

 Ako som už bola v Anglicku veľmi som začala rozmýšľať nadtým čo mám nalepené v izbe doma na dverách. A tak som si povedala áno ja tam nozaj chcem ísť ešte tento rok. Vidieť Eiffelovku a len tak sa prejsť po uličkách romantického mesta módy. Asi v polke novembra som sa na internete dočítala že v Paríži práve prebieha výstava Christian Dior. Táto info ma ešte viac nalákala a hovrím si no už niet cesty späť jednoducho ešte tento rok tam pôjdem! No nejako časom som mala robiť už školské práce a tak som pobláznený nápad Paríž nachvíľku hodila pod posteľ. Ako som tak jednu školskú prácu písala zamyslela som sa: "hmmm ak toto dokončíš a budeš s tým relatívne spokojná, ešte v deň deadline-u pôjdeš do Paríža", hovorím si "DOBRE!". A tak teda makala som makala a prišiel štvrtok 07.12.2017 6:00am ja som dokončila školsú prácu, pospala si 4 hodiny a išla som na prednášku. Počas prednášky si hvorím: "si teda spokojná s tou prácou?", No mohlo to byť aj lepšie ale áno som spokojná". Vlak ide za 2 hodiny. Idem. Jasná vec. Došla som z prednášky a za 30 minút som bookla ubytovanie, vlaky a autobusy, dala som si sprchu zbalila všetky fancy, potrebné veci do ruxaku, zamkla dvere a teda nečakaná vec sa stala, "ja ozaj idem?!".
Dobrodružstvo odštartovalo vlakom do Birminghamu kde som prestúpila na autobus do Londýna a tu som mala čas približne 2 hodiny na autobus smer Paríž. Po 2 hodinách jazdy autobusom sme prišli na hranice, (teda asi) išli sme tým zaujímavým podmorským tunelom čo bolo ozaj že ZAUJÍMAVÉ, autobus sa "nalodil" do veľkého vlaku a cesta pod morom trvala približne 40 minút. No a o 9tej hodine aj niečo sme už boli v Paríži. Vystúpila som a následne som skočila do najbližšej trafiky a staršej, francúzskej pani som sa snažila vysvetliť že, "J'ai besoin d'un billet pour

le métro", no ale akosi ani moja výslovnosť nestačila nato aby pani pochopila čo potrebujem, zavolala kolegu a ten už mi predal teda lístky na metro :D. Následnej som nevedela čo snimi tak som sa spýtala pána čo rozdával ranné
noviny a ten mi behom piatich minút parfaitement vysvetlit ako v Paríži metro funguje. Tak oraziť lístok a šup napríkald na poslednú zaatávku kde bolo napísané Place de Charles de Gaulle, ako som vystúpila pfuuuuu ja som naozaj neverila, Víťazný oblúk wau! V tomto momente som si uvedomila že teda naozaj ale fakt že naozaj som sa vybrala na výlet do Paríža :D.

Potom som vykročila na Champs Elysees, a dostala som sa k Invadilés 

Následne som sa prešla po nádhernom Pont d'Alexandre, no a už mi aj celkom začali mrznúť ruky tak hovorím si dobre ešte niekam teda vykroč,

aaa teda rozhodla som sa motať sa trošku uličkami a ocitala som sa na Place de Vendome.

No a kráčala som kráčala zaliezla som nachvíľku omrknúť Zaru a tu sa mi naskytol krásny pohľad z okna ^^


Odtiaľto som už zamierla priamo na ubytovanie, a jediné čoho som bola schopná hodiť sa na posteľ a spať aspoň 3 hodiny :D. 
Ako som sa prebrala spoznala som spolubývajúcu z Mexika ktorá bola na Erazme v Španielsku a tiež si vyrazila na takýto víkendový výlet. Ako sme sa dali do reči, vybrali sme sa na quick "dinner" do hostelového baru. 

Nasledujúci deň som sa vybrala preskúmať Montmartre

Samozrejeme túto nádheru vidieť na vlastné oči nebolo možné vynechať! 


Moje potulky pokračovali na Ile de France, k Notre Dame 


Och a ešte také super počasie bolo :3

Do západu slnka ešte ostával nejaký ten kúsok času, pozrela som na navigáciu a že eiffelovka 40 minút tak teda že ešte sa prejdem, no ako som už sa znova motala uličkami normálne som neverila že vidím práve tak niečo krásne. Neverila som že sa mi v skutočnosti až tak bude táto dáma páčiť <3


Tak a v tomoto momente užasnutia som už mala 4% na telefóne a nevedela som ani kde je najbližšie metro a ako sa dostanem k ubytovaniu tak som si že švihla aby som sa podla navigácie ešte tam dostala. Juhú to sa zvládlo, prezliekla som sa, oddýchla, a ešte som sa vybrala prejsť si večerný Paríž :3

Blikajúcu som ju síce nestihla, ale och naozaj merveilleux :3 !


Galeries Lafayette vo vianočnej kráse :)







Nedeľa teda posledný deň, som strávila na jednej krásnej výstave ktorej venujem jeden daľší príspevok, no a následne po tom som už vyrazila na spiatočnú cestu domkov. 
Som rada že moja občas, pobláznená myseľ sa rozhodne pre takéto nápady, bol to prekrásny víkend :). 

https://www.youtube.com/watch?v=JtgM7laoukA