streda 30. januára 2019

Welcome 2nd Semester, Study, Alice Meynell



Ahoj, 
Prajem pekný zamrznutú, januárovú stredu. Ja mám už pár dní pokoj po uzatváraní prvého semestra. To bylo ňeco. Mala som jednu open book exam, čo bolo super mohli sme si priniesť učebnicu, poznámky čokoľvek čo nám môže pomôcť počas dvoch hodín. Vela ľudí a aj sama som sa pýtala What is meaning of exam like this? :D Predment na ktorý som túto skúšku mala si vyžadoval veľa vedomostí aj mať v hlave ale aj veľa vedeiť vyčítať z textu na písomné odpovede, teda skúška sa skladala aj z multiple choice odpovedí ale aj "esejových" odpovedí na ktoré bolo potrebné používať aj externé materiály. Okrem toho som mala napísať dve práce, z ktorých ešte výsledky nemám no osobne s tým ako som ich zvládla som celkom spokojná. No a od tohoto pondelka už naplno beží druhý semester. Takže každodenné školské povinnosti, ako prednášky, semináre, poznámky, čítania, prípravy na práce, hľadanie stáááže... Ale po skoro mesačných prázdninách musím povedať že som znovu rada späť v škole! 

Učiaca mood v knižnici; notebook s materálmy, poznámky, knižka na uvoľnenie mozgu a svačinka. 


Mmm lahodné zimné čajíky 



Minulý týždeň som sa náhodne stretla so spolubývajúcim v meste a tak sme spolu hladali vhodné zošity na druhý semester, a pomedzi to sme objavili veľmi peknúúú možno to nazvať brunch kaviareň a povedali sme si že si osladíme deň palacinkami ! BOLI ÚŽASNÉ 


Minulý týždeň som mala tutorál s proferoskoru, čo mi fantasticky pomohlo pri dopisovaní práce (preberali sme tému sustainability). Ako som išla zo stretka domov zadívala som sa na krásne schodisko v tejto profesorskej budove. 



Finálne dopisovanie práce s malinovou čokoládou ^^



Aaa knižicový večerný pohľad :) 


V Tescu som zahliadla túto detskú nostalgiu ! 


Ako som prišla späť, zistila som že som si z domu nezobrala vhodnú čiapku a tu ani žiadnu nemám, kedže tú čo som mala som stratila v supermarkete (nechápem!). Tak som sa jedno poobedie vybrala tú správnu nájsť. Prešla som mnoho obchodov a všade mali buď: veľké brmbolce, zlý materál, moc úzke na hlavu, alebo až moooc nežiadúce ceny. Tak si hovorím no ešte tu je jedna možnosť vidíš to, skúsim charity shops. No ako som vchádzala do prvého videla som to ! Rúžová a púdrový brmboleček, vlnená, nenosená a za 3 libre no neuuuveriteľné. 
Taktiež po dlho mesačnom spaní v kraťasovom pyžame som dospela k záveru že na striedačku bude dobré dlhé pyžamo, a objavila som znovu také to vysnívané, modro rúžové :D. 



Január som odštartovala čítaním novej knižky, prvej tohoto roka, ktorú som našla za 50 pencí na knnižnicovom výpredaji. Zbierka básni anglickej spispovateľky Alice Meynell. Musím povedať že do básní som z vlastného záujmu ešte nenačrela (nevlastný záujem, tým myslím školské čítanie :D). Tieto básne sú konkrétne z 20tych rokov minulého storočia a musím povedať veľmi ma milo prekvapili. Autorka píše básne o prírpode, ročných obdobiach, životné pocity, jednoducho nájdú sa tu rôzne aspekty. Pravdu povediac kontextu som veľmi neporozumela a veľkú časť som si prekladala pretože to je stará angličtina a plus básnická, no to ma na tom veľmi bavilo, učila som sa nové slovíčka a zároveň bolo zaujímavé vidieť ako toto jedno nové slovo zaihralo do tej všeslovíčko vediacej vety. 




Verím že aj Vy ste mali dobrý január a naštartovali nový rok nadšene a aj s nejakými novými challenges :). 












utorok 15. januára 2019

Back Home in Winter Fairytale




Hi,  
Takto pred týždnom som si lebedila doma, so zošitom pred sebou a pozerala ako pekne vonku sneží :3.  No od soboty som už spať v UK pretože máme exam week, resp. pre mňa to znamenalo jednu skúšku ktorú už mám za sebou verím že úspešne a budúci piatok ma čaká odovzdať jednu prácu. Ale aj som znova rada že som tu, kamaráti, brigáda, prechádzky popri katedrále a v neposlednom rade učenie :). 
No dnes by som chcela napísať niečo o tom ako som sa mala doma :). 

Na cestu som sa vybrala vo štvrtok, 3 januára let som mala až na večer takže bolo super že som nemusela skoro vstávať, super plus na letisku išlo všetko prekvapivo ľahúčko, málo ľudí žiadne rady ani zhony. Mala som dosť času tak som si pochutila na takomto úžasnom poobednom brunch-i :3. 



Vytúžené objatie :3 





V sobotu sme išli s rodičmi na Veľkú Javorinu kde to bola skutočná zimná rozprávka ! 








Večerné rande s čokoládovým milkšejkom



Pár vianočných radostí :)





Lesná zimná prechádzka







<3



Tieto topánky neboli najlepší výber na prechádzku po stuhnutom snehu, pretože sa mi snimi podarilo 4 krát za celý čas čo som bola doma sa šmysknúť :D.






V piatok ráno som išla k doktorke na bežnú kontorlu a potom som sa išla ešte kúsok prejsť popri Váhu, no takáto krása :3





Neskôr sme s maminou si spravili výlet do Trnavy a do našej obľúbenej, chutnej kaviarne ReBarbora :)




Sladké posedenie pokračovalo a to o niečo ešte neskôr s dievčatami :)



Večer ma už iba čakalo balenie



A v lietadle som mala takúto spoločnosť, veľmi produktívne využitý čas na učenie a tento úúúžas perník :3



No a teraz späť do školského režimu ! :)





štvrtok 3. januára 2019

2019 Salut ♡




2019 AHOJ ! 
Znovu to máme tu čerstvý, nový rok, nové šance, nádeje, ciele a zážitky čo sú pred nami ! Ja sa už veľmi teším na všetko čo zažijem a verím že to bude kopec zábavy a radosti :). 
Tu je pár vecí čo by som si priala splniť : 

❃ Venovať sa o nejaký kúsok viacej štúdiu, nie že som nejaký lenivý zemiak musím povedať že mi to ide super ale viem že to môže ísť ešte lepšie ! :D
❃ Obohatiť moju myseľ o nové knižné príbehy 
❃ Navštíviť nové miesta v UK a v Európe možno v USA ! 
❃ Zabezpečiť si dobrú stáž 
❃ Venovať veciam čo robím väčšiu pozornosť, a konať veci hodnotnejšie 
❃ eeeh mohla by som viacej zaexperimentovať s blond vlasmi 
❃ udržať si dobrý vzťah s behaním, cvičením, klavírom, kreslením. Nech to ide ďalej ! 

Tu je niečo z úžasného roku 2018 :) 
Spoznala som vynikajúcich ľudí čo mi obohatili život, ešte vylepšila doterajšie kamarátstva a vzťahy,   objavila "nových" klasických skladateľov, bola som odvážna a splnila si sen ísť do Mnichova a do Ríma, experimentovala s varením (curry je super vec!), odvážila sa znovu na ofinku, začala som znovu behať... 



Leto plné krásnych kvetov 




Jar v Anglicku :3 



Prekvapkový výlet domov 



Princeznovské narodeniny v Londýne 


Čarovné Lago di Como 




Bayernland 


Magický Rím 



Najlepšie kamarátky ma prišli navštíviť do Anglicka 





A takto som šťastná za celý rok ! :) 



LET THE ADVENTURE OF LIFE CONTINUE  ♡