sobota 17. októbra 2020

Autumn Return

   




 Ahoj!


Sobotný večer, texty z 18 teho storočia predomnou a na anglických uličkách mi už jesenný vánok líca chladí. Júj. A tak teda som znova tu. Prežila som ďalšie originálne leto. Celé tuto v Anglicku :O. Bolo vzrušujúce, zábavné, dačo som aj tuto okolito pocestovala, použila viac krát ubereats...V septembri som išla na dva týždne domov, bolo super byť po skoro pól roku s tými najbližšími. Prechádzky po parku, bicykel, kúpanie sa vo Váhu, návšteva Tatier, a sladké posedenia s kamoškami. No tiež sem tam nezhody. Poznáme to. Raz za čas to všetko príde naraz; vzťahy, práca, škola (covid)... A tak. Nie je to ízy. A táto ľahká jesenná mimo nálada... budem úprimná cítim sa nesvoja. Jeseň mám veľmi rada no zatiaľ je akási škrípavá. Na druhú stranu sa ale treba pozrieť aj na tie pekné veci ktroré ju farbia. 

Začala som magistra (zatiaľ online) na University of York v histórii umenia. WOW ! Ďalší malý veľký sen sa už plní :). Je to vačší skok z bakalára, to teda. Snažím sa si v tom nájsť fungujúci, nový systém. Ako efektívnejšie spracovať väčšie množstvo info a ako byť aj viacej v tomto samostatná; silnejšie pociťujem na mastri že nezávislosť a sebarealizácia tu je dosť dôležitá. Helou áno o tom je aj život! Trošku sa ma tu zase dotýka neistota z angličtiny = nové termíny, nové druhy textov, iné referencovanie. Ou jé, ale veď ono to pôjde. Mám super tím učitelov a fantastické predmety ktoré si naplno užívam :3. 

Z tejto kapitoly života sa trošku bojím priznám sa, ale zároveň sa teším. Dúfam že už aj čoskoro sa presťahujem z mestečka Worcester, kde už som tretí aj dačo rok, do Yorku. Kôvli covidu som sa rozhodla preto začať online odtiaľ kde práve som. 

Minulý týždeň som bola osláviť a odmeniť sa, na pokec ku kráľovnej. LOL no do Londýna. Tento rok som tam nebola tak som bola zvedavá ako to tam vyzerá. A veru že, v pohode. Ľudia celkom ohľaduplní ( až na nákupných maniakov na Oxford Street). 



 ***

 EN

Hi! Saturday eve, a text from 18th century on my screen and autumn breeze from British streets is making my cheeks again cool. And I am back here too. I had once again special summer. I spent it whole here in UK :O. It was exciting, adventurous, saw some new lovely places, used uber eats multiple times...

 During September I made a two weeks holidays back home; it was wonderful to spent time with the closest people after almost a half year. Walks in the park, bike rides, dipping in the river, visit of High Tatras and sweet rendezvous-vous with friends. However there are some downs too. I am sure you know it. Time to time it all comes at once; relationships, work, school (covid)... It is not easy right? And this slightly bittersweet autumn mood too...I will be honest I do not feel like myself. I love autumn but this one is so far somehow scrunchy. On the other side is important to look on the colourful things too. 

I just started my MA (for now online) at University of Worcester in history of art. Wow! Another small big dream is becoming real :). Is indeed a bigger jump from BA. I am trying to figure out a working, new system. How to effectively absorb bigger amount of information and how to be more independent. I can strongly feel that on MA independency and self realisation are at the core. Oh yea that's life right?! Also I  feel a bit insecurity of my english = new terms, new kinds of texts and new referencing style. Nevertheless, is "only" about getting used to it ;). I have got a great team of lecturers, and wonderful modules which I truly enjoy :3. 

To be honest I am naturally, a bit afraid of this new chapter, but I am excited too. I am also hoping I will soon move from Worcester (Now I am here for over three years) to York. However, due to current situation I decided to start the course online from where I am. 

Last week I treated myself and went to see the Queen to London hehe :). This year I have not been there so I was quite curious how does it look over there. And it was all right. People were also thoughtful (except shopping manics from Oxford Street). 

















Verím že sa Vám darí, a zase vidíme sa nabudúce! 

***
EN

I hope you are all right, and see you soon!