streda 30. novembra 2016

Favourite autumn/winter nail polishes

Dobrý večer prajem 

Ja tieto stredy nejak moc nemám v obľube.
Ach
Sú strašne únavné, pomalé a prídu mi ako keby sú občas nekončiace, a to asi preto že v škole sedím skoro do 16:00. A to už tu je zase večer všakže, a čas na učenie práve nastáva. Ale ja si hovorím ja sa nedám, ty čas jeden! Stihnem napísať príspevoček v ktorom sa s Vami podelím o mojich obľúbených lakoch na nechty, ktoré počas týchto chaldnejších mesiacov nosím a dá sa povedať že pomerne často striedam do kolečka lebo tie farby mi učarovali a nejak ma nechcú omrzieť čo je len dobré žejo heheh. 


Ja som s týmito lakmi nadmieru spokojná lebo spĺňajú presne tie správne požiadavky a to sú že naozaj uschnú do 60seconds, farba je stále rovnako žiarivá počas celej doby ako ho máte na sebe a čo je to najhlavnejšie, vydrží minimálne 5 dni ! Mám ich ešte v rôznych odtieňoch takže na výber je ich veľa, a teda slečny ak neplánujete utratiť viac ako 3€ za pomerne kvalitný lak, tento 100% odporúčam.
/Rimmel Queen of tarts 315, Caramel cupcake 500/

Fúúha tento lak mám už vyše dvoch rokov a čo sa mi na ňom veľmi páči je že po takej dlhšej dobe jeho konzistencia je stále super rovnaká a áno tá farba má totally vintage nádych. 
/Lancôme/

A tu je môj najnaj favorit!
Kúpila som si ho že na stužkovú lebo sa mi perfektne hodil ku čelenke, a zaujal ma tou "zvláštnou" farbou. Na každom svetle sa mi za každým zdá úplne iný a s odleskom rosegold farby, a jeho cool výhdou je že sa dobre nanáša a zaschne tak isto rýchlo ako tie od Rimmel. No jednoducho MAGNIFIQUE !
/Pupa/


A čas na učenie nastáva, right now.
Ak máte tiež veľa povinností tak Vám prajem veľa šťastia a úspechov na ich zvládnute a snáď čoskoro tu dáme znova stretko.

Aurevoir 


nedeľa 27. novembra 2016

...and we will shine like a stars

Hello!
Tak teda znovu nedeľa pfjuu a dostala som sa sem a, super stužková za nami.
 Normálne mi to príde neuveriteľné že wau, ja? stužková? tak rýchlo?
Veru áno.
Pravdu povediac na stužkovú som odzačiatku vôbec ale že vôbec nechcela ísť že načo, čo tam, nechce sa mi, kde zoženiem šaty ach.
Ale potom som si povedala veď nebuď labuť a pôjdeš.
Aj keď som všetko našla až na poslednú chvíííľu, ten večer sa mi veľmi páčil ^^.

Takúto krásnu výzdobu sme mali ^^

Princeznovský outfit :3. Naozaj krajšie šaty pre moju náročnú dušu som si asi nájsť nemohla a ešte za neskutočnú cenu, 38 eur :D.
Dlho, dlho som rozmýšlala aké topánky sa hodia ku šatám či čierne alebo takéto nude no hvorím si tieto sú tá správna voľba heh.
A ešte som to doplnila jemnou čelenkou, áno ktorú na fotkách nižšie vôbec nie je videť ach :D.
/Šaty-Asos, Čelenka-Forever 21, Topánky- Reserved/



S njakrajšími princeznami 21th storočia ^^ 


Mňam mňam mňam úžasná tortička


Tak takýto malý príspevok o stužkovej, prečítať knižku a ešte načerpať sily na nový fresh týždeň pred nami.
Pekný zbytok nedeľe magical readers! 

štvrtok 24. novembra 2016

Little bit of makeup never killed nobody

Oh Salut!
Už ma to konečne celkom chytá tento zmysel pre písanie príspevkov a mám pocit že trošku začínajú dávať zmysel, nie žeby predtým nedávali ale čo ja viem ? Asi som sa zaplietla a táto veta nemá zmysel. 
Nevadí let's continue.
Na školu sa v tejto dobe vyhovárať je zbytočné, ale áno je to pravda už jej mám po krk (kto nieee).
Tak, ale jedná sa tu o veľmi zaujímavý príspevok na tomto blogu, Vy, my dear magical readers ste svedkami prvých mojích nákupov makeup-u! 
Ja som ten typ dievčat čo makeup si povie že NAČO, veď mne sa nechce vstávať o trištvrte hodinu skôr, aj tak si to rozmažem keď si budem žmoliť rukami oči, zývať a podobne. 
A vôbec mi to nevadí že to nepoužívam, ale obdivujem dámy ktoré s tým vedia naozaj vyčarovať umenie a vždy keď pozerám nejaké videá alebo fotky si tak pomyslím že hmmm niekedy také niečo skúsiť by nebolo zlé! A práve teraz je ten čas. 25. 11. 2016 teda tento friday máme stužkovú a rozhodla som sa namaľovať sama, podľa svojich predstáv. 
Nakúpila som rôzne, potrebné ingrediencie a teda som sama zvedavá čo na sebe vyčarím v piatok ale rozhodne som z toho nadšená nech to dopadne akokoľvek ^^.


 Tak a teda čo tu mám.  
Blush brush z Tiger-u a za 3 eurá, čo som ju zatiaľ testovala vyzerá celkom spolahlivo .
No táto špongijková vecička z H&M som podľa recenzií zistila že 50% ľudom vyhovuje a zase 50% nie heh, mne sa celkom páči viac ako štetec a tak teda uvidíme ako to pôjde ďalej.
L'Oréal báza pod makeup, true match makeup, špirála Volume Million Lashes (s tou som veľmi spokojná!!!) a ako darček, som dostala rúž.
Táto korektorová tyčinka od Essence, hmmm čo som opäť z recenzií vyzistila je celkom fajn a tak teda tiež uvidím čo ďalej ako budem sňou spokojná.
Gél na obočie ktorý som dlhooo zháňala a nakoniec našla tento od Essence znovu recenzie, ďakujem.
Linky, linky, linky. Spraviť si dokonalú linku je podľa mňa to najtažšie z celého makeupu. Ja som si na trénovanie kúpila túto tekutú od Catrice, a ako pre začiatočnká mi príde super (rýchlo schne!).
Tieto dve vecičky mám od NYX, znovu RECENZIE diki. Matný sprej ktorý zafixuje makeup, dá sa prípadne použiť miesto púdru a čo sa mi celkom páči že nepáchne :D. Ako som ho už pár krát testovala je really good. No a ešte niečo na pery som si zvolila jeden z lip creams v odtieni Istambul.


Ešte tu mám lícenku od Maybeline, neperletovú, bledoružovú oh i like this so much.
Rozjasnovač od L'Oréal a ešte tento aaaa krásny lak z Pupy.
Tak a to je asi všetko čo tu mám. 
Ešte ma čaká kopu povinností, ale ďalší príspevok už je (snáď) aj na ceste! 






štvrtok 17. novembra 2016

Small haul

Oh Bonjour 
Štvrtok ! 
A už tu máme znova víkned, YEEES! 
My máme zo školy riaditeľské voľno takže to znamená že aj zajtrajšok je voľný deň ktorý určite užitočne využijem na učenie (aspoň kúsok), možno hľadanie topánok na stužkovú (veru čas sa mi kráti :O), a popritom strávim kúsok času aj s priateľom. 
Taaak a nejaké tie novinky. V soboňajší, nákupný deň ktorý som spomínala v predošlom príspepvku som dúfala že nájdem fajn sveter a s ľútosťou sem musím napísať že som nenašla ! Ale ja sa nevzdávam ešte stále som odhodlaná loviť. Zato som ale našla krásnu košieľku s magical printom a so super materiálom. Veď to určite dobre poznáte; idete do obchodu stým že nie nemusím si kupovať zbytočnosti idem si len nájsť konkrétnú vec a preč, ale tak keď už nájdete niečo čo viete že ozaj neoľutujete a nie je to konkrétna vec po ktorú ste išli a kúpite viete že ste jednoducho true lady ktorá nemá nikdy dostatok pekných vecí. 



/Zara/

Tak a túto vecičku keď som našla moje srdce zajasalo až do neba pretože presne takúto princeznovskú/vílovskú čelenku som hľadala a trošku som mala tušenie že takú v obchode nenájdem ale našla som ! 
/Forever 21/

No a tieto úžasné gumáčiky a dáždnik... bude to znieť vtipne, ale vyhrala som ich ! 
Ešte ked som bola v Prahe u Baťu na Václaváku :D. 


Tak a ešte takýto asi posledný, krásny, jesenný pohľad tohoto roku zachytený v Trnave ^^

Dnešné ešte poobednajšie pečenie  čokoládových cupcakes


Prajem pekný štvrtkový večer and see you soon ^^


piatok 11. novembra 2016

Oh it's Friday ^^

Bonjour 
Tak
Myslím si že každý sa teší vždy na víkend a ešte určite viac o to keď máte za sebou ťažký týždeň plný písomiek a skúšaní. Ojojooooj. Ja som inak ani tento týždeň nestrávila, učenie učenie a učenie. Popri tom som si ale musela nájsť čas na nejaké to malé odreagovanie a tak som si zahrala na klavíri, zacvičila, prečítala niečo z knižky. Ale teraz sa už teším na zaslúžený oddych ktorý snáď neprejde tak rýchlo! V sobotu máme na pláne s kamarátkami výletík do BA popozerať nejaké novinky čo majú v obchodoch (žeby som našla nejaký sveter?) a teda ešte zopár doplnkov na stužkovú! Ktorú máme už presne za 2 týždne! A kedže ja som taký o neskorenec a na poslednú chvílu nechávač, tak som si práve teraz objednala šaty (haha no snáď ti dojdu že áno). 

Ovocný chia pudding na lepšiu energiu pri učení

A kúsoček po kúsku... tiež pozeráte filmy aj viac ako týždeň ?


Snáď sa vidíme čo skoro, a prajem ešte pekný zbytok piatku či ho trávite niekde na párty, s kamarátkami, prieteľom/prieteľkou alebo len tak doma pri filme a počúvate ako kvapkajú kvapky na okno ako ja hihi ^^ 


nedeľa 6. novembra 2016

First weekend of November

Ahojte 
Tak teda už tu máme znova november, haha ako minulý rok o takomto čase.
November som odštartovala celkom dobre teda čo ma teší po tej teraz asi najhlavnejšej stránke a to školskej že som nejaké tie písomky napísala celkom úspešne, čo sa mi snáď podarí aj s tými ostatnými ktorých mám celkom kôpku a dá sa povedať že aj málo času ale verím že to do decembra všetko čo mám napísať šikovne postíham. A takto teda aj trávim tento víkend, prepisovanie poznámok a veľká kopa písmen, viet a definícií ktore všetci vieme že čo sa nám uchovávajú do hlavy náhle po písomke 60% z toho tvrdého úsila sa naučiť tých 8 strán sa záhadne vyparí. Nuž ale asi to tak má byť. 
Tento týždeň tak ako minulý vo štvrtok a piatok som si odpracovala svoju praktickú maturitu  a to obsluha stužkovej ale tento raz s postom manažérky oh lalá ! Asi nie som typ človeka či vie riadiť ľudí alebo im prikazovať činnosti ktoré majú spraviť, ale teraz som si to mohla tak trošku vyskúšť a musím povedať že je to celkom ťažké a ešte ak ide o ľudí vo veku ako ste vy o to je to náročnejšie ale znovu, mohlo to dopadnúť 10 krát horošie alebo 10 krát lepšie takže bolo to nakoniec fajn.
Po sobotnajšom dlhom spánku som sa pustila priamo do učenia a dostala sa až sem do nedeľnajšieho poobedia. Tak a teraz si hovorím ešte si musím pozireť dva predmety a potom si zaslúžene pozriem ten horor čo som nedopozerala z predminulého týždňa. 

Niečo ako ranná, športová prechádzka


Posledné úpravy pred nezabudnuteľnou nocou

Toustík s avokádom popri sobotnajšej časti Scream Queens (joooj to je úžasný seriál)

Nedeľné #autumedition raňajky haha

A ešte tu mám taký trošku malý typ ako si môžete skrášliť zošit niečo ako DIY, áááno Klára už je november, ok. Našla som si na stránke We Heart It zopár pekných obrázkov a ešte nejaké z mojích fotiek, zašla do tlačiaňe, hop nalepiť a máme tu originálny zošit.


Aj taká králička čo stále behá a hľadá to správne miesto kde niečo odkusnúť alebo aspoň nadzobnúť nejaký ten kábel potrebuje poobednajší odpočinok


Prajem Vám ešte príjemný zbytok rainy nedele :) 







utorok 1. novembra 2016

Autumn holidays, name day and gold nature

Bonjour ^^
Po celkom krátkej dobe (asi prvý krát od existencie tohoto blogu) sa tu ozývam tak trošku ako trávim tieto jesenné, farebné dni. 
Tak napríklad taká sobota! Už skoro ráno po tej školskej akcii čo som spomínala ktorá vyšla celokm dobre, sme o 6 ráno vyrazili na výletík do Prahy. Na výstavsku v Holešovicích sa konal ako každoročne Designblok ktorý tu trval celý víkend a konali sa tu prehliadky mladých dizajnérov, prezentovali sa nové nápady mladých umelcov, či už móda alebo rôzne predmety. Ja som tu pobudla asi 4 hodiny a nič takéto som predtým ešte nenavštívila a musím povedať bol to pekný zážitok. 
Neskôr sme išli do centra pobehať Václavák, Palladium a Karlov most. No a už vo večerných hodinách sme vyrazili domov. Týmto dňom som dá sa povedať aj oslávila meniny hihi.



Tak a táto mňamka... Ak navštívite Prahu toto je must-have! Keď sme boli v Prahe pred vyše mesiacom som tomu odolávala ale teraz som si hovorila už neodolám :D 



Jesenné radosti v parku



V pondelok sme s priateľom dodatočne oslavovali moje meniny a tak teda sme strávili skoro celý deň pečením týchto užasných cupcakes s príchuťou pumpkin spice. Príprava bola super jednoduchá a veľmi voňavá, no z 24 kúskov nám nejak vyšlo 32 a piekli sme to asi na 3-4 krát haha. 
Recpet nájdete tuto a perfektne sa hodí na tieto jesenné dni :3 

Takéto kawaii darčeky som dostala od priateľa ^^

A ešte dnešná, kásna, poobedná prechádzka s kamarátkou 



Tak a ja sa pustím asi ešte (určite, veď musím) do učenia a potom to bude chcieť ešte nejaký filmík.
Dúfam že si tieto pekné dni užívate tak isto ako ja, and see you soon !