pondelok 29. januára 2018

Last Days of January



Bonjour,
Január, mesiac prevažne oddychujúci no aj celkom mrazivý ako s počasím tak mám pocit aj so všetkým, tak mi to prišlo že ako keby všetko je nejako zmrazené a prichádza malá predpráprava na jar a menšie prebúdzanie z minulého roka a prebúdzanie sa do niečoho nového, akési rozmrazovanie a hľadanie, objavovanie nových možností.

 Po dlhom čase, som zobrala do ruky pero a ceruzku a niečo nakreslila na papier a hovorím si treba toto začať robiť asi častejšie, pretože sa mi pri tom naozaj dobre uvoľní myseľ a celkovo je to super relax.



Posledné dni boli tak krásne slnečné a prekvapivo aj teplé, cca 11 stupňov, že som si povedala musím, pôjdem, prekonám sa, CHCEM, ísť behať po 2 rokoch! Už mi to aj chýbalo a ten pocit len bežať a popri tom si obzerať prírodu. Tak teda tenisky ktoré som si priviezla v septembri sa v nedeľu dočkali anglickej bežeckej preméry, a na moje očakávanie som odbehla 5km.



Takáto nádhera sa mi naskytla pri nedeľom behu ^^


No a týmto dňom oficiálne začína druhý semester a ja sa už veľmi teším čo prinesie. Dnes večer som mala prvú prednášku a to o celkom zaujímavom čase, 18:15-21:15.  Hovorím si veru no aj som celkom unavená a o takomto čase sedieť v škole a súsetrediť sa možno bude trošku náročnejšie ale predsa keď sa chce zváldne sa čokoľvek, a aj sa stalo, hodina bola naozaj dobrá a prekvapivo aj rýchlo utiekla :D.
Hlavný dôvod prečo som tu je štúdium, a keď sa niečo chce a baví to, tak treba sa tomu venovať naplno všakže. Vo štvrtok ma čaká prvá hodina japončiny na ktorú sa mimoriadne teším a teda tiež ju budem mať v zaujímavom čase 18:15-21:15 (no ja neviem mne to nejde do hlavy snáď tam nezaspím :D).

A takýto krásny pohľad sa mi naskytol dnes poobede.



Enjoy new week ! :)

pondelok 22. januára 2018

Birmingham & London January Adventures


Príspevok som chcela pridať počas víkendu no internetové štrajky mi to prekazili a povedali že nech počkám do pondelka, a teda som tu a s novými zážitkami! V utorok som sa vybrala na prvé, tohotoročné, výletné dobrodružstvo. Začala som za skoršieho rána, a teda som sa vybrala z môjho lovely mestečka ranným vlakom, do o niečo väčšieho Birminghamu.

Cestovateľké essentials


Tu som strávila príjemné dopoludnie a aj niečo z popoludnia s kamarátkou ktorá mi spravila super sprievdodcu a ukázala zaujímavosti, rozkošné uličky a celkovo čo Birmingham ponúka. 



Bludisková knižnica a pamätná Shakespearova izba 






40's shopping hall 



V poobednajšej hodine som sadla na autobus ktorý ma za £1, 50 odviezol do Londýna, cesta trvala 2 a pól hodiny čo som dobre využila na spánok :D. Do Londýna som sa vybrala kvôli jednej úžasnej veci. Áno klavír to je akási tá časť kúsok mňa, a už veľmi dlho som túžila ísť na klavírny koncert. U nás na Slovensku som sa k takému niečomu nemohla dostať, a hľa v Londýne sa konal koncert  ukrajinskej klavíristky, Anna Fedorova a Chopin <3. Bolo to jasné ide sa!
Večer keď som prišla do Londýna, a tak rozmýšlala čo zajtra vymyslím kedže koncert je až večer. Na internete som popozerala či sa v Londýne nachádzajú nejaké Japan related veci čo robiť. Našla som pár obchodíkov a miest kde sú anime things a niečo aj z tradičného Japonska.
Ráno som si dala prechádzku po mojich obľúbených Kensingtonských záhradách, pokračovala do St. James's parku ktorý sa nachádza pri Buckingham Place, odtiaľ som sa presmerovala do obchdou Forbidden Planet kde majú široký výber anime, comics, filmové postavičky a kadejaké tie fanúčiškovské maličkosti. Kúsoček sa nachádza aj Piccadilly Circus a známa Oxford Street jouuu! 


Na začiatku Piccadilly som sa zastavila v Japan Centre kde ponúkajú široký výber japonských potravín, dobrútok, knižky a tiež tradičné japonské stolovacie záležitosti. Na tomto mieste bolo super henď niekoľko vecí: veľmi milý personál, krásny výhľad na rušnú ulicu, a vo vnútri úplny kľud. 
Ja som si tu zamaškrtila na sushi s tofu, a vyskúšala som asi NAJDOKONALEJŠIU sladkosť čo som zatiaľ v živote mala, a to mochi! Je to tradičný japonský dezert ktorý sa podáva špeciálne na nový rok a je vyrobený z ryže a s rôznymi príchuťami vo vnútri. Je to zvláštne, ako keby želé ale niečo milión krát lepšie ako želé :D ! Celé je to také ako keby jelly a vo vnútri dokonalá mňamózna náplň. Ja som si vybrala s matcha príchuťou. Ako ďalšie som okošotvala Dorayaki, táto mňamka je vyrobená z červených fazúľ, a bola ako dva lievance, veľmi nadýchané a vo vnútri bol jahodový lahodný krém :3. 


Po japonskej koštovke som si prešla pár obchodíkov na Oxford Street a dala som si prechádzku do Knightsbride, do sladkého miesta Ladurée. Tuto som si posedela pri čajíku, makarónkoch a knižke. 


No a už zrazu nastal večer a bol čas na koncert, ktorý sa konal v St John's Smith Square, mimoriadne krásne miesto, tu sme si vyzdvihli lístky, dali si predkoncertný koláčik a potom 2 hodinový hudobný zážitok ktorý bol och, slovami neopísateľný! 
Jednoducho so sestrou sme zažili dokonalý večer :) 




Štvrtkové ráno, deň odchodu som sa prechádzala ešte uličkami popri stanici a zrazu cukráreň Peggy Porschen!!! Ranný čaj s makarónkom bol teda jasná ranná voľba :D. 







No a ešte taká malá preličková záležitosť ktorou som zakončila týždeň. V poobednajších hodinách som išla do práce na bicykli a že celkom aj pršalo. Väčšinou idem na bicykli po chodníku samozrejme tak aby som nepozrážala chodcov, ale tentokrát som si povedala dám to po ceste a ajajaj. Spustila som sa z kopca a škmyk sem a tam, preletala som nejak cez bicykel, šuchla sa po bruchu a po kolenách a zrazu som započula za sebou zabrzdiť auto, v hlave si hovorím "veď je asi po mne mám taký pocit trochu, či nie teda ? ". A veru anjel strážny bol pri mne a veľmi mu ďakujem že som vyšla len s odretým kolenom a trochu odretými rukami.



Život máme len jeden a pozor si treba dávať stále, prajem pekný štart týždňa ! :)




nedeľa 14. januára 2018

First Week Back in UK


Salut 
Takto presne pred týždňom som sem prišla z vianočných prázdnin. A čo sa za ten týždeň udialo?!!! V pondelok som odovzdávala dve školské práce na predmet akademická angličtina, kde som sa naučila (ehm teda akože myslím si, ale však áno) ako písať akademickejšie esej, ako sa vyjadrovať formálnejšie a tak trošku celkovo viacej anglicky. A dostala som vôbec prvú a aj uspokojujúcu, vysokoškolsú známku! Nasledujúce dni až do štvrtku som strávila pri notebooku v objatí manažmentu a marketingu a písala školskú prácu ktorú som úspešne vo štvrtok odoslala a teda pre mňa koniec prvého semestra juhúúú, a nasledújúce 2 týždne voľno juhúúú na druhúúú!
 No a akosi je tu víkend, a aj celkom pracovný. Aaale včerajší deň som strávila tak výdychovo, znovu pri školskom klavíri, čítanie knižky ktorú som si priviezla ešte v septembri, a prečítala z nej zopár strán no a hovorím si teda, teraz treba sa pustiť do toho smelšie! Sobotnajší večer som strávila s kamarátkou nočnymi potulkami po mestečku, obajvovaním nových zákutí a neskôr sme si ešte pozreli filmy. A týždeň mi zakončuje pracovná nedeľa, a ja už sa veľmi teším na nasledujúci týždeň ktorý bude o niečo dobrodružnejší !

Mrazivá cesta zo školy

Mlčanie Jahniat, kamienky & Funko PoP Aurora ^^

Blurry but amazing moment ! :)  




nedeľa 7. januára 2018

❈ Bienvenueve 2018 ❈



Ahoj Ahoj v novom roku 2018 :) 
Už máme nový rok skoro týždeň a mám pocit že ten týžden ufrčal rovnako rýchlo ako rok 2017 (crazy)! 
Prežila som krásne Vianočné prázdniny ktoré boli plné dokonalého, mňamózneho jedla, lovely chvíľok s rodinou, s mojou milovanou zajačicou a kamarátkami, tak tiež veľa čiernych čajov s mleikom, super pizza, nejaké tie nákupy ale hlavne ten super pocit byť DOMA. No a teraz som už znova späť v Anglicku (presne 24 hodín!) :D. Pravdou je že som sa aj tešila, zmena prostredia znovu na nejaký čas, tunajší kamaráti, trošku teplejšie počasie, no a teda hlavne sa zabehnúť späť do školy na ktorej aj momentálne pracujem a píšem jednu super školskú prácu.
Ale teda poďme sa zbežne pozrieť, aký bol môj rok 2017.

1.Bola som často v prírode   
Tento rok som strávila v lesoch a na kopcoch či peši či na bicykli, veľmi veľa času ako niektorý iný rok. Také menšie zaľúbenie. A som veľmi rada že aj keď sa mi niekedy nechcelo, odhodlala som sa povedala som si možno inokedy už šancu mať nebudeš. Jedonucho naša slovenská príroda je niečo magnifique a pokiaľ je čas, dobré počasie, zdravie v poriadku ide sa na to! Dúfam že aj nasledujúci rok sa vydám na rôzne forest adventures.


Toto je na menšom kopčeku Plešivec, posledné rendez-vous s lesom v roku 2017 (minulá sobota).

2. Zmaturovala som 
Môj posledný, piaty ročník na strednej škole, teda maturita na ktorú som sa aj tešila (what the...?), v poslednom ročníku ma začali baviť viaceré predmety a teda aj sa mi ľahšie učilo no a teda výsledok, bola som aj relatívne spokojná ako som zmaturovala, + som sa odhodlala prihodiť si maturitu z francúzskeho jazyka čoho som sa aj kúsok bála, no dopadlo to super. Na deň kedy budem držať vysvedčenie v ruke som sa veľmi tešila pretože som sa tešila už na niečo iné, niečo lepšie čo príde po strednej škole čo aj prišlo a teda moje rozhodnutie ísť na výšku do Anglicka.

3. Písane listov 
Rokom 2017 som odštartovala túto krásnu činnosť. Písať listy je tak sofistikované, elegantné, romatické a zábavné. Hlavne teraz keď som v Anglicku s kamarátkami si posielame listy jedna radosť , ehm aj keď nie je vždy čas kúsok času na list sa nájde :D.

4. Najkrajšie "umelecké dielo" čo sa mi doposiaľ podarilo 
Tento rok sa mi podarilo namaľovať niečo čo som už dlhšiu dobu chcela. Vyjadriť respektíve, namaľovať myšlienku a spomienku mora na Azúrovom pobreží. Na tomto mieste som bola viacerokrát a je to naozaj očarujúce miesto ktoré potrebovalo byť zaznamenané na plátne.


5. Spoznala som veľa strangers z ktorých sa stali friends 
Jednou z nich je toto úžasné dievča z Japonska ^^


6. Pridala som na blog príspevok s outfitom 
Finally! Pôvodne niekde som si myslela že ak začnem blog, mohol by byť čisto o móde, no kdesi v kútiku som sa hanbila, a zahodila som to a že račej môj blog bude také niečo ako miešaný drink. V jednom z prvých príspevkov v roku som sa odhodlala a pridala. Snáď aj v tomto roku sa mi podarí :).

7. Videla som nespočetne veľa hororv 
Ako aj rok 2016/2017 bol opäť hororvý. A každý mesiac som videla minimálne dva :D.

8. Viacej ma baví život! 
(tá titulka znie trošku divne :D)
Nie žeby predtým to bolo o ničom alebo nuda alebo žeby sa mi nechcelo, aj pred tým som prežila super chvíle, a čo to krásnse zažila, no minulý rok som si uvedomila že je lepšie ísť do vecí s lepším enthusiasmom, a veru potvrdzujem, GO FOR IT!

Verím že tento rok bude úžasný a lepší ako predošlý, nové zážitky, skúsenosti, Funko PoPs, výstavy, móda, králiky, klavír, adventures, knižky, listy, šport, miesta, zaujímavé jedlá, kreslenie, filmy, seriály, lesy a veľa smiechu :)

Milí čitatelia, happy 2018 ! :)