piatok 22. novembra 2019

Rendez-vous with my Girlfriends





Ahoj ahoj :) 
Takto pred týždňom som bola na ceste z Oxfordu po príjemnom dníku s kamarátkami. Slečny boli tuto v UK na návšteve už minulý rok, žiaľ mala som veľa školy tak mi na ne vyšlo celkom málo času no ajtak sme si to dobre užili. Tento rok som mala o niečo času viac no čo si budeme hovoriť, utieklo to zase ako voda! V piatok sme si dali výlet do Oxfordu aj s kamarátkou z Birminghamu a veru, užili sme si riadny dievčenský fun day :) 

***
Hi Hi :) 
Last week at this time I was on my way from Oxford after lovely day with my friends. Girls came to see me last year as well, however I had quite a lot of uni and I lacked to spend more time with them, nevertheless we enjoyed it anyway. This year, I had bit more time however, it went super fast! On Friday we made trip to Oxford also with a friend from Birmingham and we had truly amazing girl's fun day :) 

Museum Time ! 






Neskôr sme prechádzali mestom, uličkami, objavovali sme obchodíky

***
EN
Later on we were strolling through the city, streets, exploring little shops















Time for tea :) 





Večer sme sa pobrali domov kamošky šli smer Birmingham a ja som sa dostala domov s menšími komplikáciami. Na stanici som sa dozvedela že mi zrušili vlak kvôli povodniam ktoré sú tu momentálne silné, a tak ma posadili do taxíka ktorý bol preplatený vlakom, to bolo teda žúžo!
Kamarátky v sobotu prišli tiež kadejaktak kvôli záplavám nešiel vlak, a mhd mala problémy tiež. No podarilo sa nám úspešne si vychutnať dobré jedlo, drinky a pozreli sme si Bridget :)

***
EN
In the evening we made our journeys back home, friends went to -> Birmingham and me... with a bit of complications, home too. On the train station I discovered my train was cancelled due to floods which are recently quite intense, I had a taxi which was refunded by the train, it was cool journey !
Friends came on Saturday with slight complications too, cancelled trains and public transport, aaah. However, later on we successfully enjoyed yummy food, drinks and we watched Bridget :)






V nedeľu sme si spravili výletík do malebnej dedniky Great Malvern, užili si farebnú atmošku a dali fajn kávičku :) 

***
EN 
On Sunday we made a trip to lovely village Great Malvern, enjoyed colourful atmosphere and had good coffee :) 












Večer sme zakončili v kine na "Last Christmas". Musím povedať že som mala úplne iné očakávania z filmu no príjemne ma prekvapil. Bolo to ne typypcky happy-end Hollywoodske, také rozumné citlivé a pekné :) 

***
EN 
In the evening we ended up in cinema for movie "Last Christmas". I have to admit my expectations were very different but I was pleasantly surprised. It was not so typical happy-end Hollywood, kinda mindful, subtle and nice :) 


V pondelok som mala už školu a prezentáciu, tak sme so slečnami strávili ešte pekné poobedie a na stanici už sa len rozlúčili. Boli to krásne chvíľky. Som veľmi rada že mám v živote super ľudí ako tieto mladé dámy. Ani more a stovky kilometrov naše priateľstvo nerozlúči <3. 

***
EN 
On Monday I had uni and presentation. Afterwards, with girls we had nice afternoon and later, on station we just said Bye. Lovely moments behind. I am very happy and lucky to have in my life pleasant people such as those young ladies. No ocean, no hundreds of kilometres will tear us apart <3. 








štvrtok 14. novembra 2019

November Rain & Nature Still Going Gold



Ahojte :)
Prajem Vám príjemné jesenné podvečerie. 
Dnes som odprezentovala návrh na dizertačku o ktorej téme pochybujem či to bol dobrý ťah. No vec je tá že apsoň zabrdnem do niečoho čo ma baví ako hobby a zároveň skomplikujem s niečím o čom mám menší šajn/poznanie. Prezentácia myslím bola v pohode až na momenty kedy som prevracala slovosledy a slová sa snažila interpretovať rukami :/ :D, ale inak sa to dalo!!! Po prezentácii my znovu vyšplechlo blato spodkachličky, tento krát na elegantné nohavice čo ma trošku zabolelo ale nech. Momentálne pracujem na ďalšej prezenácii zameranej na medzinárodné podnikanie a multikulturálnu komunikáciu na strednom východe jooouh! Počasie je tu momentálne krejzy, vietor silný, mrazivý a dážď, asi taký typický November.  A zajtra ma čaká veľký a verím že zaručene veselý deň. Kamarátky zo SK prišli na návštevu tak ideme na výlet do Oxfordu. Následne u mňa strávia 3 dni na ktoré sa moc teším :) 
A tu pár jesenných fotiek z čarovného Worcestershire :) 

***
EN 
Hello :) 
I wish you nice autumn evening. 
Today I presented my dissertation proposal about which topic I am bit concerned, was it good decision? However, the thigh is I will explore something deeply I enjoy as a hobby and I will complicate it with something I know less about LOL. Presentation I assume went alright, except moments when I turned around sentence order and tried interpret english words by hands :/ :D, nevertheless it was fine!!! After presentation again I got mud on, this time on elegant trousers which was bit painful, but whatever. At the moment I am working on another presentation related to international business and cross cultural communication in Middle East jouuuh! Weather here is quite crazy, rainy, freezing, I guess typical November. And tomorrow awaits me big, surely fun day. Friends from Slovakia came for visit and we are going on a trip to Oxford. Aaand we will spend whole weekend plus Monday together, I am warmly looking forward quality time :) 
And here are some autumn pictures from magical Worcestershire :) 




















Wish you all the good ! :)