nedeľa 26. novembra 2017

Little London Treasures

Hi
Dnes by som Vám chcela ukázať pár maličkostí čo som si priniesla z Londýna.
Išla som tam s cieľom oddýchnuť si a nerobiť nejaký že krejzy šoping. Povedzme si áno nákupy sú veľmi lákavá záležitosť, investovať peniaze do niečoho pekného čo nás dokáže potešiť, ale ako som sa tam tak prechádzala napríklad po dokonalej Oxford Street, ani som nejak chuť nemala kúpiť niečo :D. Čo som si ale veľmi užívala bolo prechádzať si rôzne obchody a pozerať čo pekné ponúkajú. 
 

Prvá vec, je tento parfaitement féminin perfume. Odkedy vyšiel som nad ním rozmýšlala či si ho kúpiť či nie, no a teraz sa mi naskytla taká funny situácia. Sestra si ho kúpila no zistila po jednom použití že La vie este belle asi nie, tak mi ho darovala a ja som veľmi potešená ! :D

Ja a tieto "mini peňaženky". Nikdy som si nesadla s tými väčšími. Tieto ma uplne suit-ujú. Cash, pár kartičiek a hotovka. Túto konkrétne som si chcela kúpiť už pred pár mesiacmi u nás na SK, no to moje dlhé rozmýšľanie sa zas nevyplatilo, keď som si ju chcela už ísť kupiť už jej nebolo. 
No a tuto v Mangu sa naše cesty stretli, et voilà ! 

A posledný poklad. Od Chanel som si chcela už dlhšie kúpiť nový prírastok do mojej mini kolekcie čo mi skrášli pery, no nevedela som čo, aký, ktoré. Prišla som do Covent Garden Chanel beauty=ten obchodík je úplne krááásny, a naozaj že prvý ktorý moje oči zhliadli som vybrala. 
Tento rúž je z rady Rouge Allure Velvet, teda naozaj zamat na perách. A vydrží naozaj tak ako milá slečna v obchode povedala, približne 6 (aj viac keď nejete napríklad mastné hranolky) hodín. 
Odtieň- 34, La Raffinée. 



Aurevoir :) 



streda 15. novembra 2017

Week-end à Londres

Hi! 
Minulý týždeň bol celý pobláznený. Celý sa točil okolo môjho sťahovania. Ojojooooj, ale o sťahovaní sa rozkecám v ďalšom príspevku :)! No a ja som si naplánovala výlet na víkend do Londýna, navštíviť sestru a trošku nabrať Londýskeho šarmu, a teda hlavne vypustiť hlavu trošku od školy, kde som sa minulý týždeň začala trošku strácať a nevedela som poriadne čo robím dobre čo nie, jednoducho víkend preč bol needed.

V piatok po prednáške som vyrazila na vlak, a to z "môjho" mestečka Worcester do Birminghamu čo je približne 40 minút cesty.


Stanica naozaj veľká!

Odtiaľto som sa presunula na autobusovú stanicu ktorá sa nachádzala necelých 10 minút od vlakovej.
Cesta do Londýna trvala približne 2 a pól hodiny ale parádne to ubehlo.

 Nočný Buckingham Palace a Piccadilly Circus ^^

Šup na pizzu v reštaurácii Ask Italian kde majú aj super ceny :)

Večer sme si prešli Oxford street, a potom už len zaslúžený oddych.

Satruday, ehm tak tá bola trošku domotaná. Povedala som si že pozriem si ešte múzeá ktoré sú neplatené, ktoré som ešte nevidela tak našla som si, teda myslela som si že som si našla Tower of London na stránke medzi neplatenými exhibíciami a múzeami v Londýne a tak som sa tam vybrala že to pôjdem očeknúť, vystúpila som z metra a tak strrrašne začalo liať (btw) a vidím že vstup 25 libier, no a hvorím si tak teda no... Chcem tam ísť? Tak som si povedala toto múzeum navštívim niekedy v budúcnosti a vymyslela som si alternatívu a tou bolo Museum of London podľa navigácie som sa vybrala, tá ma tam úspešne doviedla no múzemu zatovrené, a tak teda že sa presuniem do St. Paul's Cathedral ktorá bola na skok. Tu som si pozrela krypty, katedrálu ktorá má krásnu Whispering Gallery, to bol pre mňa úžasný zážitok a určite stojí zato pozrieť !

Upršanô



Whispering Gallery přímo hore

Následne som sa presunula do Imperial War Museum ktoré bolo úžasné. Je tu prvá svetová vojna, druhá, pár iných vojnových udalostí, život medzi vojnami a počas a tiež časť o holokauste. Ja som tu strávila asi 4 hodiny :D.

Do "západu slnka" (aj keď vlastne v ten deň žiadne nebolo) ale teda pokým nebola tma, som chcela stihnuť ešte Regent's Park a to bolo niečo! povedala som si znovu sa prejdem peši...Navigácia mi ukazovala že už som tam no bola som v nejakej stratenej uličke tak som sa z nej vymotala a následne som od parku bola vzdialená, ževraj 20 minút, tak teda neviem o čo tej navigácii išlo, hovorím si idem si po svojom. Dorazila som a park bol naozaj pekný a stál za to motanie !


A tak moje sobotnajšie motanie sa už končilo, stretla som sa so sestrou a išli sme do kina na novú Vraždu v orient exprese od mojej obľúbenej Agathy Christie ^^.

Nedeľa, tá bola jedným slovkom, MERVEILLEUX!
Ranná prechádzka po Notting Hill,

Kensingtone, kde som nemohla vynechať Kensingtonské záhrady a moje obľúbené múzeum Victoria and Albert kde bola práve exhibícia (trvá do 18 Februára)  pár značiek, predovšetkým Balenciaga a  Dior, Chanel, Alexander McQueen ^^








Na skok som išla do Covent Grarden, ktorá už plne nachystaná na Vianoce 

No a zvyšných pár hodín som strávila na Oxford street

Aaa šup na bus! V Birminghame som mala 2 hodinky čas a tie som super využila na stretnutie s kamarátkou :). 

A bientôt ! 

nedeľa 5. novembra 2017

HALLOWEEN, BIKE, NATURE

Bonjour, 
Oh nie, už je preč aj október! 
Ten čas mám pocit že tuto letí ešte rýchlejšie aj keď je tu o tú hodinu menej haha :D. September je ešte zo začiatku letný, november už viacmenej od polky zimný a ten okóber je taký jedoducho true autumn month preto ho mám veľmi rada. 
Hlavnou udalosťou mesiaca čo sa tu diala bol určite Halloween, (ľudia to tu berú dosť vážne!) nie som z tých ktorí to neajk že wooow veľmi oslavujú ale len tak skúsiť aký je british Halloween bola sranda. 
S kamoškami sme sa takto vyfešákovali :D 



Aj školský bufet sa zhalloweenčil ! 


Mám bicykel ! 
Bicykel sem a tam, do mesta, na nákup, do školy, na brigádu, spoznávať okolie to sa jednducho zijde. Tak teda ja som si požičala bicykel od univerzity a to za 30libier na rok, čo sa super oplatí :). 

A za pár dní som bajk zobrala otestovať na spoznanie okolia. Nevedela som kam idem ale povedala som si veď niekam sa niekde dostanem. Tak som spravila taký menší okruh okolo mesta cez parky, polia a trošku countryside. 



Tento týžden sme mali Worcester week, alebo sa to aj nazýva reading week, future week, týždeň kedy sa neučíme a máme kedtak nejakých, pár zaujímavých prednášok, prezentácii z odboru, niektoré odbory aj výlety. Ja som tento týždeň využila na čítanie nejakých materiálov a trošku (väčšieho) oddychu. 
V pondelok s Nature Society sme boli na výlete v takom anglickom "lese" Wyre Forest. Niečo celkom iné ako naše slovenské lesy, ale kedže Anglicko ani moc kopce alebo vyššie pohoria nemá  tak ponúkne to čo má. Toto by som povedala že bol skôr taký park, no dobre ale teda les! :D Ale musím povedať že bol naozaj krásny, tie farby a stromy joooj príroda je dokonalá ^^. 




Gumáčiky/wellies som vedela že určite sa tu bez nich nezaobídem no nevošli sa mi do kufra a moji milí rodičia mi ich práve poslali a ja ich neviem vynatešiť (fuha toto som napísala asi divne) ! 
A tak teda na takéto anglické prechádzky sú akurát! 

Znovu taký menší update, a čoskoro znova ! :)