nedeľa 26. apríla 2020

Getting Closer/New In/Salmon was OK



Ahoj, 
Nedeľné poobedie užívam si pohľad z okna ešte na posledný slnečný deň, hlásia dááážď na nasledujúce asi dva týždne :O. Okrem iného tento týždeň mi došli nejaké objednávky čo som si pořídila. Mali kade tade zľavy + študentské akcie jou! Čo mi spravilo najväčšiu radosť sú nové tenisky na ktoré som sa veeeľmi tešila. Beh mi dávnejšie, počas strednej školy veľmi pomohol, aj psychicky and fizycky. O tom ako je beh úžasná aktivita by som mohla inokedy :). Na konci roka sa mi staré tenisky roztrhali tak a teraz prišiel čas na nové. Robila som aj taký, väčší research že ktoré sú dobré a myslím že som vybrala super <3 (Nike Air Zoom Pegasus 36). Okrem iného som sa venovala škole (AAAAAA už pomaly cítim ten adrenalín pred finišom!), makéme makéme. Tiež som revolučne prvý krát skúšala variť mäso a veru losos vyšiel super, neprebral sa a chutil takže win win :D. A tak tiež som pozerala Dolce & Gabbana prehliadku, pri ktorej som popori učení úplne vypla. Dávno som nevidela tak krásne modely, spojenie umenia a ženskej elegancie. 

***
EN

Hi, 
Sunday Afternoon, enjoying last sunny view from my window (Is expected to rain upcoming two weeks :O). This week I have got some deliveries from online shopping, they had some cool deals + student discounts, yay! Probably the purchase I am most happy about is new running trainers. When I was at high school run became my big supporter physically and mentally as well. About how run is an amazing activity, I will do post in the future :). At the end of the year my old trainers broke so now was time for new ones. I was doing also more in-depth research which I should buy, and I have to admire I made great decision, so far they are <3 (Nike Air Zoom Pegasus 36). Moreover, I was studying (AAAAAYYYE I slowly start feeling the adrenaline before the finish line!), work it work it. Also I first time ever cooked a meat, and salmon turned out well. He did not become alive, + he was tasty, so it was win win :D. As well while my study breaks I watched Dolce & Gabbana fashion show. It has been a long time since I saw such a beautiful designs, an integration of art and women elegance. 




Nové gumičky to veru chcelo. Tieto hrubšie sú super že neťahajú vlasy a zároveň pevne držia, plus sú aj pekné :D. 
Tiež mi došla pena na tvár a táto je úplne super. Parádne pleť vyčistí, a čo som si aj všimla po približne roku používania aj sa mi aj zlepšila pleť. Možno, zato môže aj tento produkt (nie som bjuty edvajzer :/ :D). 
Ružová mikina Champion. Keď som mala asi 10/13 rokov dostala som športovú, ružovo-šedú súpravu Champion. No a ja som si jej nevedela vynosiť. Až pokým som z nej nevyrástla :D. Keď som tak prechádzala mikiny (odkedy som vysokoškoláčka mi prilnuli k srdíčku) že by sa mi zišla ešte jedna, tak táto bola jasná voľba, nostalgický to kúsok :D. 
A ešte som mala domácu zásielku vynikajúcich čajov :3. 

***
EN 
New hair bands were needed. Those ones are great because they do not tight/make your head painful when having a ponytail (That feeling is eeew), however they do good job, plus they look cute :D. 
Also I used up my face cleanser and this Cetaphil one is just wonderful. It cleanses face very well, plus what I have recognised after using it one year my face got much better. Maybe, is the result of this product (I am not beauty adviser :/ :D). 
Pink hoodie Champion. When I was in age of 10/13 I have got pink/gray sport set Champion. I wore it all the time, until I grown up :D. When I was browsing hoodies (since I become university student, somehow I become closer to them), like hmm I would like one more, this one was the one, a nostalgic piece! :D. 
Also I have got delivery of yummy teas from home :3. 
















Nech sa Vám darí , zatiaľ :) 

***
EN
Hope you are doing well, see you :) 

piatok 17. apríla 2020

3rd Spring in England





Ahoj, 
Piatkový večer, celkom pekný upršaný deň zamnou. Strávený bakalárkovaním. Akurát idem zapracovať na ovocných knedlíkoch a potom pozrieť Annu z domu zeleného. Ráno som mala nápad na (dnes som vstala 12:45! To je tak keď so spolubývajúcou rozoberáte do 4 ráno Annu zo zeleného domu, bývalé záležiotsti a popritom sa píše práca :D) nejaké ovocné knedlíky.
 Predošlý týždeň bol pre mňa emocionálne náročnejší. Na veľký piatok, presne 5 rokov čo som domov priniesla moju králčiu princeznu...ukončila jej obšťastňovanie našej rodiny. Och. Bolo mi to veľmi ľúto a smutno. Kto tento môj blog ako tak sleduje, asi vie že králiky akosi patria k môjmu životu. Nejak sa snimi rada stotožňujem, mám rada ich nemú ale milujúcu prítomnosť. Čo je ale hlavné a začo som vďačná, sú tie krásne spomienky ako popri učení na strednej som sa mala ským pomaznať, koho po terase v noci nahánať, kŕmiť mandľami, robiť manikúru a mnoho ďaľších pekných momentov. 
Okrem iného pracujem na ukončení školy, bakaláročka sa už pomaly dostáva do peknej fázy! Maximálne som sa snažila využiť to krásne počasie čo tu teraz máme. Na apríl veľmi prekvapujúce. Slnečno a okolo 20 stupňov úúúple super. Tak sa učím, čítam, trávim čas na dovrku alebo sa chodím prejsť tuto navôkol kde to prekrásne kvitne. Veľmi sa teším keď po 14tom máji budem mať viac času a poobdivovať ďalšie vykvytnuté parky. Joooyyy. 

***
EN 
Hello, 
Friday evening, kinda nice rainy day. Spend time wiring my dissertation. And now I am about to cook my dinner and watch Anne of Green Gables. Since the morning I have this idea, (Today I woke up 12:45! When you talk with your housemate about lovely movie Anne of Green Gables, past life events, and by that we were also writing reports :D) making a fruit dumplings. Last week was for me quite emotionally hard. On great Easter Friday, exactly five years I got my bunny princess...she passed away and ended her route of bringing fluffy happy moments to our family. I felt indeed sad and sorry for whole situation. Who knows me and follow this blog for a while is aware I am at some point connected with rabbits. I really enjoy their silent however loving presence. Nevertheless, I am grateful for the moments my bunny Kralička, Luna gave me, the time I had somebody to cuddle with while studying, somebody to chase during night on terrace, feeding with almonds, making a manicure and other happy moments. 
Anyways, I am daily working on finishing academic year, my business project is slowly getting pretty! Moreover, I try to get most of the beautiful, not usual British April weather we have got here now. Is mostly sunny and around 20 degrees, completely wonderful! So I study, read and spend time in the backyard. Moreover I look forward to 14th of May, day I submit my last work for uni, I will have time to explore more blooming parks around. Yaaay.

MON COEUR <3
MERCI


































Nech sa Vám darí :)


***
EN
Have a good time :)

piatok 3. apríla 2020

Effective & Safe Home Time





Ahoj ahoj :) 
Verím že sa máte fajn.
Situácia v Anglicku sa zo dňa na deň zmenila, od 23 apríla sa tu všetko okrem potravín a nevýhnutných shopov zatvorilo, von možno ísť maximálne vo dvojici a s osobou s ktorou bývate (v tomto prípade som veľmi rada že mám fajn spolubývajúcu), alebo teda sám čo mi osobne vúbec nevadí.Vonku by sa čas mal využívať na pohyb nie ako nezbedná naughty grl ja. Sedela som na lavičke a policajtka ma vyhrešila že sa nehýbem no! Pozor na to. Neuvedomila som si že to je zakázané, ale aspoň teda viem do budúcna. Popravde, je super že situáciu tu zobrali vážne, čím skôr a zodpovednejšie sa budeme k momentálenu stvau stavať tým to bude mať lepší, šikovnejší priebeh. Rúška naďalej sa tu nenosia, vraj by ich mali mať ľudia v ohrozenej skupine a chorí (no teda tí by nemali čo vonku robiť si myslím). A veru priznám sa ja rúško nosím ako sa mi chce. Keď je vonku krásne a na prechdázke stretnem poceste max 5 ľudí tak ... veru dýcham jarný vzduch bez rúška. Do potravín sa poctivo čaká a vpúšťajú max po 2. No to myslím že je aj u nás na SK.
Tak to asi taký mini report toho ako sa to tu pozmenilo.
Prednášky a semináre mám cez online program, je super že tak rýchlo a smoothly sme nato prešli a učitelia sa tomu parádne prisôpsobili. Veru že bez trapasu sa to nezaobíde... mať zapnutý mikrofón raňajkovať a posielať hlasovky mamine... lol toť jsem já ;) :D. Priznám sa je to trošku ťažké si tento nový režím zaužívať a zároveň byť produktívny. Hlavne teraz keď za pár týždňov končím. To prinútiť sa a kopnúť do esejíííí je celkom náročné, ALE dá sa to! Keď sa vše robí s mierou. Primerane oddych, a primerane práce na každý deň.
Dnes by som chcela s Vami zdieľnúť čo tak približne robím a ako využívam čas domáci.

***
EN
on April 23rd situation here in UK finally changed a bit more. Everything is shut except necessary facilities, outside is allowed to go in pair and with person you live with ( in this case I am very happy to have a good housemate), or on your own which is perfectly okay with me. Outside we should use time for movement, not as me naughty girl. I was sitting on the bench and police officer told me I should be better moving not sitting! Be aware of this. I did not know I am not supposed to do it, however I know now for future. To be honest, I am really glad they took the action and more seriously handling the whole situation. The faster and more responsible we will act towards current state, it will pass with calm and more smoothly. Face mask are not mandatory here, as in my home country; they should be worn by people in "danger group".  Aaand that is it for a mini informative report!
About my uni life, everything we have online, is great we transferred quite smoothly. However, it would not be without some embarrassing moment ;) do not eat breakfast and send voice mails to your mom while being only one with mic on :D. Moreover, I have to admire is harder to get used to this new system/schedule and also to stay productive. Particularly, when I am finishing within couple of weeks. Force yourself and kick those assignments... is bit tough, BUT is possible right?! When we do everything to appropriate extend. Therefore, creating good daily balance, between rest and work.
Today I would like to share with you what I am doing, and how I am using home time.


1. Vzdelávaj sa / Keep up with studies or work






Je dobré ostať on the top práce čo treba spraviť, jednoducho užiť si možnosti home office a makať ďalej :) (TIP: skús si napísať denný rozvrh alebo čo by si chcel/a za deň stihnúť) 

***
EN
Is good to keep on track with work which should be done, simply enjoy the home office and do some smart work :) (TIP: try to write timetable or what you would like to do during that day) 




2. Choď von na mini prechádzku a pre slnečné vitamíny / Go out for small walk and some sun vitamins 






Taká som rada že bývam v časti obklopenou prírodou, aspoň ten kúsok času je fajn využiť na poobdivovanie prírody 

***
EN 
I am really glad I live in town part with nature, is good to enjoy even just for a bit some nature 



3. Zkreatívni sa / Be creative 





Využi čas na prečítanie knižky, niečo si skús nakresliť, namaľovať (TIP: Pinterest je super na inspo alebo skús niečo z tvojej mobilnej foto galery) 

***
EN 
Read a book, try some art, sketching, painting (TIP: Pinterest is great inspiration source, or even your photos) 

4. Zaexperimentuj v kuchyni / Experiemnt in kitchen 




Ja rada varím aj pečiem (Aj keď neiekdy to je na prd... ale dôležité že to baví! :D), tuto som skúsila úúžasnú makovú tortu podľa kamošky Lucky, má veru že labužné recepty odporúčam pozrieť tu. 

***
EN 
Personally I really like to cook and bake, (sometimes is sh*tty... but is important that is enjoyable ! :D), here I tried amazing poppy cake by my friend Lucka. She has got lovely recipes, I recommend checking her blog here. 

5. Zcvičiť si, hýbať sa / Get some execrsie


 

Lol tu som ja pri cvičení. Nikdy som nebola gym človek a civčenie doma alebo bajk a behanie to je moja šálka čaju. Cvičím podľa tejto nemeckej holky, možno ju z netu poznáte. Občas teraz dáva aj live cvičenia. Mylsím že každý si tam dačo nájde. 

***
EN
Lol here I am by a workout. I was never gym person. Home workout, bike or running that's my cup of tea. I usually exercise by this german girl, maybe you know her from social media. Now she is even posting live workouts. I think everyone can find there something. 

6. Rozšír si svoje znalosti / Enrich your knowledge 




Tiež Vás láka získavanie nových info? Čo je tam za rohom? Chcem to vedieť! 
Ja sa rada učím, zisťujem zaujímam. Nedávno som našla tieto dve stránky kde si možno doplniť znalosti zadarmo. Kurzy sú interaktvíne, od všelijakých univerzít, všelijaké zamerania. A tiež pozrieť si nejaký dobrý dokument :). 

Odporúčam: 
1. https://www.coursera.org
2. https://www.futurelearn.com


***
EN 
Are you thrilled by learning? getting new info? What is behind the corner? I want to know it! 
I enjoy to learn, study, get to know stuff. While ago I found good two sources where you can enrich your knowledge. Courses are interactive, various universities, various topics. Also watching some good document is good idea :). 

Recommended: 
1. https://www.coursera.org
2. https://www.futurelearn.com

Dúfam že nejaký tip príde na úžitok, užite si piatok večer & stay-nite safe :) 

***
EN 
I hope some tip will come handy, enjoy your friday & stay safe :)