streda 20. mája 2020

Finished uni & Time in Nature



Ahoj ahoj ! 
A je to. Pred dvoma týždňami som odovzdala dizeračnú prácu, po našom to môže byť bakalárka, aj keď dizeračná práca u nás na SK je až vo vyššom leveli. A teda tu sa tomu aj pre bakalárkov vraví dizeračka :D. Máme to limitované 6000 až 8000 slov čo je približne 40 strán. Ale o tom potom natom zatom. Úprimne posledné týždne boli náročnejšie ako som čakala. V práci sme mali extra rušno, tlak že už to ide ku koncu, jemný strach čo po?, a aj na mňa dolahlo že mi chýba domov, moja izba plná králičích elementov, vychuntávanie si hudby cez gramofón, klavír, bicykel pri Váhu, chaloupka. Neraz som sa rozplakala. Vo štvrtok 14 mája tesne pred odovzdaním (všetký práce tu odovzdávame online aj pred covid-19),  som mala menšie technické problémy čo prácu zľahka ovplyvnili. Ale ehm...takto: vždy sa dá lepšie ale ako som si pár hodín po uvedomila, spravila som podľa toho aké som mala dané možnosti a to čo bolo v mojich silách. IS ABOUT THE JOURNEY.
Teraz ma čaká ešte pár týždňov kým sa dozviem výsledky takže dávam si ľahký oddych od školy, posielam prihlášky na magistra a rozjímam čo dál :).

***
EN
And here we are. Two weeks ago I have submitted my sweet dot towards three years in UK, a dissertation. To be honest past weeks were more challenging than I have expected. At my part time job we have been extremely busy, also I felt the pressure that all of this uni craziness is coming to the end, doubts about future? plus I felt bit homesick...my room full of bunny elements, enjoying the music through gramophone, piano, bicycle by the river, our garden. There were days I burst into tears. On the 14th of May, Thursday the day of dissertation submission I had technical issues which made the situation indeed stressful. Later on I have relied that, however there is always option to do better, I have done my best in the particular situation. IS ABOUT THE JOURNEY.
 In forthcoming weeks I am awaiting results, so I have some extra time to relax and focus on my future plans which one of them are master applications :).

Mojou veľkou motiváciou k ukončeniu školy bolo objavovanie okolia a prechádzky v prírode joooj tak som sa tešila na tieto momenty !

***
EN
My great motivation towards finishing uni were nearby walks to unexplored places.
I was soooo looking forward to :)











The afterglow moment <3



Matcha Latte time



..."no a vtedy deti keď som študovala v Anglicku chodila som na prechádzky okolo takejto nádhery"

***
EN
..." back at my student times dear kids, I used to go on walks and admire this beauty"









Zatiaľ Ahoj ! :)

***
EN

See you ! :)