nedeľa 19. júla 2020

14th of July 2020 *23*







Ahoj :) 
Verím že sa máte fajn. 
Tento týždeň bol pre mňa celkom zázračný. Udialo sa toľko pekných chvíľ.  Úúúúplny highlight boli asi  moje narodky. Tento rok som prvý krát oslavovala bez jediného rodinného príslušníka ! :O Teda no za Face Time-ovali sme si. Bol to pocit zlehka zvláštny. Ale, beztak som prežila pekný deň! 
Ráno už od 7 som behala v kuchyni okolo cheesecaku, ktorý mi síce trval dlhšie ako som čakala. No po malom príhovore pred vstupom do trúby, (v tejto domácnosti nemám šťastie na sladké veci) sa ten čas vyplatil a koláčik vyšiel super :). Potom som sa bola odmeniť riadne dobrým behom cez mesto. Neskôr som si šla do mesta kúpiť kvety a café. Potom sa mi už čas skracoval, a o druhej som pozvala kamošku na obed, ktorý v tom čase ešte bol len v mojej hlave :D. Tak som spravila mega rýchle jednohubky a keď prišla spoločne sme uvarili Srílanské curry, joj to je môj favorit :). Večer mi prišla ešte extra špeciálna zásielka, od rodinky som dostala krásnu kyticu <3. No a neskorej na večer s kamarátkou sme si šli zahrať basketbal a pozreli si ešte film Ocean 8.  
 Aj keď tí najbližší tú radosť somnou na blízko nemohli zdielať, som rada že tu mám skvelú kamarátku, spolužiačku z Trnavy a vynikajúcu pani spolubývajúcu. Veru, bol to jeden úžasný deň plný smiechu a radosti, a taký by mal byť aj každý íný deň ! :) 

                                                                                    ***
                                                                                     EN
Hi :) 
I hope you are doing well. 
This week was indeed special. So many nice moments occurred! My 23rd birthday was probably the highlight. This year I celebrated without any family member! :O Well we have done FaceTime :) It was indeed interesting feeling. Anyway, I had such a lovely day! Since 7am I was running around my cheesecake, which took me longer to make than I have expected but the time was definitely worth it. After my cooking masterchef-ing,  I went for a BIG and refreshing run around the town. Later on I also went to town for coffee and flowers. In the afternoon I have invited a friend for a lunch, however at 2pm it was still just in my head :D. So I made super quick "welcome snacks", and when she came we cooked Sri Lankan Curry together, ooh it is my fav :). In the evening I have got a special delivery from my family, a beautiful bouquet <3. In the evening we went to play basketball and also we have watched Ocean 8. 
Nevertheless, the closest people were not able to share the happiness physically with me, I am grateful to have here such a great friend from Slovakia and housemate lady. 
I have to admit indeed adventurous and special day, full of laughter and happiness, and like this should be all our days ! :) 
















piatok 3. júla 2020

Have Some Time Off

                              





 Ahoj :) 

Nádych, výdych. Tak a je to oficiálne! Minulý piatok som dostala cez email diplom o ukončení štúdia týchto spešl bakalárskych, troch rokov.  Waaau, stále si to akosi ešte poriadne neuvedomujem. Možno aj preto, že v tejto rýchlej dobe, a momentálnej spoločnosti sú od nás veľké očakávania a kopec vecí sa berie ako samozrejmosť. No tá samozrejmosť očakávaná od spoločnosti niet ízy. Mať dobrú prácu, vysokoškolské štúdium ti ešte o niečo tú situáciu v živote môže vylepšiť.... tažko povedať. Ja sa držím skôr toho, že človek by mal sám sebe napredovať v tom niečom dôležitom a zmysluplnom, čokoľvek to pre neho znamená :). Posledné mesiace išli veľmi rýchlo a bolo treba riadne makať aj fyzicky aj psychicky. Aaaale, beriem to zase ako ďalšie zaujímave obdobie v živote! 
Okrem iného poslednú dobu piatky su nejaké extra špeciálne... Dostala som email o prijatí na magistra na  jednu úžasnú univerzitu s odborom histórie umenia <3. Toľkú radosť mi to dnes spravilo :). 

No ale inak, väčšinu júna som trávila prechádzkami, čítaním, video hovormi s rodinou, kamarátmi, napísala som list babičke a odmenila som sa aj zopár maličkostami ako napríklad nové Conversky a zápisník :). 
                                                                               ***
                                                                                EN


Inhale, exhale. And is official! Last Friday I have received through email my BA diploma. The end of three magical uni years. Whooou, I still somehow can't believe it. Maybe is because in this fast paced society there are expected big things from us which are also expected to be obvious. However, those "sure things" are not easy huh. To have a good job... uni can make your life path easier?... A thing to consider. I agree with the fact that is important to keep going up, whatever that means for you :).  Past few months were very fast and I had to work quite hard physically & mentally. However, I consider this time indeed adventurous and rewarding. 
As past few Fridays this one was once again special. I have received an email from one wonderful university that I was accepted to study master in history of art <3. I can't express how happy this made my day :)

My June was pretty much about walks, reading, video calls with friends and family, I wrote a letter for grandma and I got myself some little pleasures, such as new Converse and notebook :).

                                                            Od najmilšej spolubývajucej :3 

                                                                                ***
                                                                                EN 

                                                            From the sweetest housemate :3 















See you soon ! :)