pondelok 27. februára 2017

February New In

Ako som v minulom new in príspevku spomínala že si poslednú dobu toho moc nekupujem je ehm pravda, no úprime povedzme si ak prídu zľavy a vyberieme sa na nevinnú prechádzku do obchodov vždy sá nájde niečo málo čo nás dokáže potešiť a hodí sa nám do šatníka alebo len tak do života. Tak to bolo somnou nejak tento február, a našla som ešte niečo čo to celkom zaujímavé čo viem že určite v nasledujúcich prichádzajúcich, jarných dňoch budem nosiť. A keď už sme pri tej jari, aj vy začínate pocitovať ten príjemný síce ešte tenučký teplý vzduch? Myslím ako prišli jarné prázdniny a ako aj odišli zarovno snimi prišiel aj tento vánok ktorý sa čoskoro rozvinie viac *juhú!*. Ako som dnes išla zo školy "s týmto vánkom", tak som spomínala na minulý rok o takomto čase ako som sa už začínala tešiť na Veľkú noc, rozkvitnuté flowers ktoré som každú musela zdokumentovať na foťák a už pomaly to nadšenie na koniec školského roka. No tento rok sa okrem tohoto musím tešiť aj na maturity ojojooj ktoré na mňa čakajú, a už čo skoro sa stretneme face to face! 



Pamätám si že takéto tričká boli štýlove tak v rokoch okolo 2005 kedy som to ešte ako malá mávala často na sebe a teda to čo je na nich to najvýraznejšie a najtypickejšie vlnkované lemovanie sa mi veľmi páčilo lebo som si pripadala ako kvetinka :D Toto tričko stálo približne 5 takže späť do kvetinkových čias za takúto cenu sa oplatí.
/Zara/

Krajky och moje obľúbene! Vykrojené plecia nie su moja špecialita ale hovorím si, veď skúsiť to môžeš hlavne keď je to celé krajkové a za veľmi smiešnu cenu 2,99 ! :D
/Tally-Weijl/





Obyčajné čierné tielko sa vždy hodí napríklad pod priesvitné (krajkové) tričká alebo cez ešte toto chladné počasie pod tričko kedy tieto tielká sú my life savers.
/Zara/

S prichádzajúcou jarou sa zíjdu aj nové sneakers, ja som našla tieto celkom obyčajné so zaujímavými, trblietavými šnúrkami za neobyčajnú cenu 12,99 no pri pokladni bola ešte neobyčajnejšia a to 9,99€!  
Určite ich využijem aj na skateboard ! 
/Zara/



V Ikea som si kúpila biely tanierik, kvetináč z novej jarnej kolekcie a túto krásnu kvetinku Tillandsiu aby som mala nejakú tú rastlinnú spoločnosť v izbe. 




Prajem Vám super štart do nového, už čoskoro marcového týždňa! :) 

















streda 22. februára 2017

A Day In My Life !

Ahojte ! 
 Ako som tak včera večer rozmýšlala pri listovaní časopisu Emma mi napadol jeden celkom dobrý nápad (heh teda myslím si) na príspevok, ako robí mnoho Youtube people niečo v zmysle že a day with me. Teda ako začnem deň, čo počas neho robím, jem, a ako ho zakončím. Tak teda Let's see ako som prežila prázdninový dnešok Streda 21. Februára 2017 !


1. Wake up and shine!
Dnes som vstávala o 9:00 prvé čo som urobila vypla budík ktorý ma prebral do nového dňa no a následne som na telefóne strávila nasledujúcich 10 minút.
2. Let's move 
Neskôr ako som sa dala dokopy, pyžamo som vymenila za sport wear a hop šup cvičiť! Cvičiť sa mi darí skoro každý deň, už vyše polroka a musím povedať že som stým celkovo spokojná, mám zmysel haha a povedzme si to najlepšie je že máme pri cvičení zo seba dobrý pocit :).
3. Breakfast time 
Po cvičení som si spravila basic raňajky, ovsená kaša s jabĺčkami a škoricou je to rýchle, jednoduché a čo je hlavné, celé doobedie nie som vôbec hladná!
4. Work, work
Čím skôr tým lepšie! Hneď som sa pustila do povinností ktoré na mňa čakali a to teda hlavne veci súvisace so školou, a týmto povinnostiam som sa venovala tiež aj nejaký čas poobede.
5. Cleaning time 

Ako každú stredu je mojou úctihodnou povinnosťou vyčistiť "dom" mojej králičej výsosti čo som teda poctivo vykonala.
Po čistení klietky som si trochu upratala a povysávala izbu, však viete každý deň sa nájde nejaký ten kúsok oblečenia a ktomu ďalšie veci čo sa zídu upratať.
6. Bon appétit 
Oh yes nástava čas obeda, dnes som mala opekané zemiaky s kapustou, cibulkou, hráškom a hríbami.
7. Afternoon chill 

Ako som aj vyššie písala poobede som som si porobila ešte zopár vecí čo bolo treba, brat vyvolával ešte fotografie z Londýna ktoré musím povedať vyšli naozaj super, a neskôr prišli sesternice s ktorými sme sa hrali rôzne hry, kreslili a pozerali sme romantickú rozprávku novú Popolušku.
8. Wafle break
Neskôr som si spravila ešte wafle s medom a ovocím a chvíľku si čítala nového Hercula Poirota od  Agathy Christie.

9. Cinema time
No a teraz už len čakám a čoskoro vyrazíme do kina na film Odysea!
A čo plánujem potom? Ešte chvíľku pobudnúť na sociálnych sieťach pozriem si Anime Sword Art Online, ktoré je moje tretie anime čo pozerám a musím povedať že je to dosť chytlavé :D. A okolo polnoci znovu zalahnem do krajiny zázrakov.

Snáď sa Vám takýto typ príspevku pozdáva :).
A bientôt !

nedeľa 19. februára 2017

Recipe: Homemade fruity ice cream

Ahojte !
Yeees dlhoočakávané jarné prázdniny sú finally tu. Super príležitosť vstávať neskôr ako o pól 6, budem si môcť aj ráno zacvičiť a poprípade keď sa nám už počasie otepluje ísť si aj zabehať. A samozrejme prázdniny ako na zaslúžený oddych budem musieť využiť aj na zaslúžené voľno kedy sa budem môcť učiť na maturity ! No okrem tohoto rada by som chcela povenovať viac kresleniu a takým tým voľným aktivitkám na ktoré popri škole mám menej času (yes snáď aj blogu !).
Ale dnes večer sa s Vami chcem podeliť o znovu jeden receptík na zmrzlinu ktorú si v poslednej dobe  robím celkom často či už k raňajkám, popri učení alebo len tak keď napríklad večer dostanem chuť na niečo sladké. 
Čo potrebujeme: 
1 banán
250 g mrazené ovocie
2 PL med
prípadne 80 ml vody
strúhaný kokos

Receptík: 
Banán, mrazené ovocie a med vložíme do mixéru a všetko zmixujeme. Ak zmes nie je dobre pomixovaná pridáme vodu a znova pomixujeme. Na záver dobre premiešame a vlejeme do misiek. Dozdobíme strúhaným kokosom a mrazeným ovocíčkom.

Voilà :) 





Pekný zbytok večera a dobrý štart do nového týždňa! :)

pondelok 13. februára 2017

DIY: Easy LOVE gifts

Juchuchúúú! 
Stalo sa niekedy v tejto krátkej histórii že som dala dva príspevky po sebe ?! Myslím že nie haha. 
Nad týmto príspevkom som rozmýšlala už pár dní len som si ho akosi nevedela dať "dokopy".Tak teda počas dnešných (celkom ničnerobiacich) ôsmych hodín v škole som si rozmyslela čo vymyslím. A teda voilà! Napadlo ma pár rýchlych, predovšetkým ehm áno na poslednú chvílku nápadíkov na zajtrajší deň zaľúúúbencov oh yes Valentine's Day. Samozrejme tieto ideas môžete použiť kedykovľvek len tak z dôvodu že jeho/ju máte radi a milo ich potešiť :). 



1. Sweet jar 
Potrebujeme jednoduchú sklenenú nádobku a sladké dobrútky čo osôbka ktorú ideme obdarovať má rada. Naplníme nádobku uzavrieme a ešte ako takú mini dekoráciu môžeme pridať špagátovú mašličku s odkazom. Ja som použila moje obľúbené z Alici v krajine zázrakov.

2. Coca-Cola 
 Obaja máme celkom radi coca-colu (áno s mierou je to celkom nezdravý drink) a keď je takto v červenom balení super sa hodí na tento zaľúbený day, znovu pridáme mini odkazík čím je to trošku zaujímavejšie a potom si už len spolu štrngnúť (taste the feeeeeeeling).

3. Paper heart 
S týmto srdiečkom som špekulovala už v škole počas poslednej hodiny a je naozaj jednoduché a dá sa použiť na viac spôsobov. 
Kedže návod by na fotkách asi vyzeral zložito tu sa nachádza video kde je to super znázornené :). 

4. Love quote
Potrebujeme rámik, fixku a čo napísať? Super nápadom je ak máte spoločnú obľúbenú pesničku ktorej časť textu môžete napísať, ja som ešte prilepila jedno srdiečko z predchádzajúceho nápadíku.

A to je asi všetko ! 
Enjoy lovely moments ! :) 



nedeľa 12. februára 2017

50 Shades Darker, book time&talk


Ahojte !
Takže znovu ďalší týžden za nami a znova nedeľa a znova tento príspevok bude niečo v štýle "len tak si kecám". Tak teda asi najzaujímavejšou udalosťou tohoto týždňa bola premiéra nového (supererotického) filmu 50 Odtienov Temnoty. S kamarátkami ako pred dvoma rokmi sme si povedali že poďme teda sa pozrieť nato čo to bude zač. Romantické filmy nie sú moc my cup of tea ale ak sa naskytne príležitosť a mám predtuchy žeby to možno mohlo byť fajn tak prečo nie. Moje očakávania na toto nové pokračovanie neboli nejaké špeciálne. Takže asi to nebudem nejak zvláštne hodnotiť. Ale teda zhodnotím trošku haha :D. S porovnaním s prvou časťou mi to o moc rozdielne neprišlo ani ma to špeciálne nenadchlo ale asi by som povedala že áno dalo sa na to pozerať nebolo to výslove niečo katastrofálne. No aj keď to nebolo katastrofálne bolo tam veľa prvkov alebo skôr teda momentov komických až miestami by som povedala nevysvetlitelne čudných. Čo ma vo filme asi zaujalo najviac boli rôzne outfity čo slečna Anastasia nosila (boli v pohode). Ísť na to do kina alebo nie ? Ak sa chcete s kamarátkami zabaviť skúste! Ak nemáte radi miestami prehnané (nereálne) romantické chvíle choďte račej na pizzu. Uvidíme čo nám režiséri a herci tejto erotickej ságy prinesú možno o dva roky. 
No okrem filmu mojím zážitkom tohoto týždňa je knižka ktorú som začala čítať pred pár dňami je od Agáty Christie Schôdza so smrťou, a musím povedať že táto je zatiaľ jedna z tých najvábivejších. Dej je super spádový, dobrodružný, napínavý, zaujímavý a často sa pozastavujem a prinucuje ma to detektívne dopredu rozmýšľať čo zatiaľ pri ostatných ma takto prekvapivo nenadchlo! Zaujímvajšie je to ešte o to že dej sa odohárva v Jordánsku v 40 rokoch. Som už za polkou takže konca sa už neviem dočkať a následne aj dalšej jej detektívky na ktorú si už brúsim čítacie zmysly! Počas víkendu som trávila chvíle s priateľom ktoré sme využili na také už celkom teplejšie prechádzky po parku a pomedzi to sme aj zopár fotiek pofotili hihííí.


 
Funko girls ! 

Cheese please !



Au Revoir ! :)

štvrtok 9. februára 2017

DIY: Galaxy jar

Oh Hey! 
Extrémna rýchlosť tohoto týždna je priam neuveriteľná. Pondelok? Kdeže štvrtok! Ale musím povedať že ma to celkom aj teší lebo znovu toľko školských povinností a je celkom dobré keď to "odsýpa" a tiež to znamená že ďalší víkend je predo dvermi ( ja a to neustále sa tešenie na víkend no jo tuším to spomínam moc často). No dnes sa chcem s Vami podeliť o jednu super diy! 
Veľmi easy, roztomilá samozrejme magická a tiež môže byť super darček :) 

Čo potrebujeme: 
Sklennú, menšiu nádobu s uzáverom
vata
voda
pohár
vodové farby
štetec
trblietky
špagát

Takže ako prvé si nalejeme do pohára vodu, štetec si nafarbíme s vodovkamy a namočíme do vody ako keby ideme normálne maľovať na papier. Napríklad Ja som použila ružovú, najprv som štetec ofarbila jemnejšie teda voda bola bledšia. Do sklennej nádoby si vložíme prvú vrstvu vaty na ktorú následne vylejeme farebnú vodu, nie všetkú čo je veľmi dôležité lebo by sa nám vata veľmi nasikla až by z nej nič neostalo. Postupne sa už len hráme s farbou vody, teda môžeme ju zafarbiť tmavšie, bledšie a postup opakujeme, vatu vrstvíme a pomedzi to do nádoby sypeme trbleitky až sa nakoniec dostaneme na vrch. Nádobku uzavrieme a uviažeme napríklad okolo špagátom na ktorom spravíme mašličku a môžeme zanechať malý odkaz :)





See you soon :) !



nedeľa 5. februára 2017

Welcome February & New FUNKO POP!

Hey Ho ! 
Juhú tak je tu (znovu) Február !
A ja si zatiaľ na naňho nemôžem stažovať! V piatok sme mali polročné prázdniny ktoré ozaj padli vhod a malý oddych nezaškodí. Počasnie síce bolo znovu také všelijaké, mrholujúco-pomiešané, ale  s kamarátkou sme si spravili taký poobedný výlet do Bratislavy ktorý vyšiel na jednotku. Len tak letmo sme boli pozireť čo je nové v obchdoch a dať si niečo na zjedenie. No a teda hlavná vec na ktorú som sa tešila bola nová figúrka Funko Pop! ktorú som si tam bola vyzdvihnúť.
Ako začal nový rok povedala som si a ako som aj spomínala v prvom Funko príspevku že predsa je to normálna vec ak sme akýmsi zvláštnym spôsobom "upnutí" na tie materiálne predmety, nech sú akékoľvek a robia nám radosť, som sa teda rozhodla ak ma to bude naďalej baviť budem figúrky zbierať!
No a novou figúrkou v klube je krásna červenovlasá Ariel v rozkošných ružových šatách ktorú môžete v celej svojej kráse vidieť na fotkách.
A ešte ako sme tak prechádzali po obchdoch nič moc ma zvláštne nezaujalo až na jedno úplne králičie tričko ktoré priamo zo seba vydávalo: "Kúp si ma" ^^.





/Tričko - Bershka/


"What a pink post" hahahah.
Prajem pekný zbytok nedele :)