štvrtok 18. apríla 2019




Ahoj :) 

Prajem príjemné štvrtkové poobedie,
Od nedele mi nebolo možné pracovať s počítačom, mala som pokazenú nabíjačku, takže podstatné povinnosti ako napríklad napísať tu dačo o mojom živote mi nebolo možné uskutočniť, no už som znouv tu :D. 
Minulý týždeň bol v celku zaujímavý. Mali sme oficiálne posledný učiaci týždeň v tomto roku, no ajtak väčšina prednášok bola v tom štýle že učitelia s nami jemne opakovali a preberali sme dôležité veci týkajúcich sa prác na ktorých teraz pracujem a mám tri týždne na odovzdanie. Takže reálne sme sa doučili ešte týždeň predtým :D. Ja som sa zúčastnila iba jednej, pondelkovej prednášky pretože od nedele ma premohla choroba. Hrdlo, nádcha, a prievan v uchu ktorý ma prenasledoval už pár týždňov, vyvrcholil do jemného zápalu, tak som bola na maximum zdravotne položená. Dala som si teda celý týždeň bez učenia a práce nech sa poriadne vyliečim a som čerstvá na nasledujúce týždne.
A to už som mala na ten týždeň toľko vecí naplánovaných, čo som chcela začať na nich pracovať, no moje telo by to asi nezvládlo a cítim že ten týžden off mi super prospel :). 


***
EN


Hi :)

I wish you nice Thursday's afternoon,
Since Sunday I was not able to work with my laptop, I had broken charger, therefore important duties such as write here something about my life, I was not able to accomplish, but I am back on :D.
Last week was kind of interesting. We had officially last teaching week in this year, but most of the lectures contents were revising what we have went through, important things relating to essays on which now I am working and I have approximately 3 weeks till deadlines. So the real study week finished a week before :D. I went only on one, Monday's lecture because since Sunday I got sick. Throat, cold and earache which was chasing me for over couple weeks, and made it to infection, I was done with my health on maximum. Therefore I took whole week of from studying, work so I can fully recover and I am fresh for upcoming weeks. And I already had planned many things I wanted to start working on that week, however my body would not be able to manage it and now I feel that week off was very beneficial :). 

Jarné západy slnka sú tu :3

***
EN

Spring sunsets are here :3


Výhľad z poslednej prednášky a upršaný pondelok

***
EN

View from last lecture and rainy Monday 


Po prednáške sme so spolužiačkami zašli do mesta vybavovať nejaké veci a skočili sme do obchodu že skúsime omrknúť šaty. Ako sme prechádzali medzi vešiakmi, zrazu som neverila vlastným očaim! Tieto šaty som zahliadla minulý rok na stránke Zary na jar, a veľmi som po nich túžila no nejak sa mi zdali moc krátke ale ajtak sa mi veľmi páčili. A keď som sa odhodlala objednať už boli fuč. A v ten urpšaný pondelok som ich našla v TKMaxx za 8 liber, no ale to vtipná cena :D. Som veľmi šťasná že som si snimi mohla spraviť radosť :).

***
EN

After lecture with classmates we went to city centre to do some errands and later on we went to shop to try on some dresses. As we walked through the shop, I suddenly could not believe my eyes! This dress I saw last year on Zara's website for their spring collection and I really wished to buy them, but they seemed too short, anyway I really liked them. And when I decided to order they were already sold out. And during that rainy Monday they had them at TKMaxx for 8 pounds, what a funny price :D. I am very glad I was able to make myself pleasure with them :). 


Nežnou, jemnou farbou, strihom a celkovým dojmom veľmi mi pripomínajú Chanel Cruise La Pausa minuloročnú prehliadku :)

***
EN 

By the soft colour, design and as whole they remind me Chanel Cruise La Pausa last year show :)




V stredu som vyliezla z postele z jediného dôvodu, o 7 večer som bola objednaná k doktorke, ktorá bola veľmi milá a predpísala mi lieky na moje uchále (uši jo). Predtým som si ešte nenechala ujsť slnečné luče, tak som sa prešla po parku. 

***
EN

On Wednesday I get out of bed for only one reason, I had appointment at doctor, which was very friendly, she checked everything and gave me prescription for medicine. Before that I could not resist the beautiful weather so I went for a little walk around the park. 




Vo štvrtok som si išla po lieky, a bolo znovu krásne počasie tak upchaný nos si žiadal nadýchať sa čerstvého vzduchu a sem tam si zakýchať

***
EN

On Thursday I went to pick up medicine, and it was again lovely weather so my stuffed nose needed to breathe some of this fresh air and one, two, three sneezes appeared as well



Návšteva vintage obchodíku, v ružovej, jarnej paletke 

***
EN

Visit of vintage shop, pink, spring palette 


Lahodný Victora muffinok z M&S food

***
EN

Yummy Vcitoria muffin from M&S food



V piatok bolo znovu krásne, a predošlé prechádzky dobre padli takže do tretice všetko dobré, znova prechádzka

***
EN

On Friday was again lovely weather, and previous walks were prosperous so third one was great choice for the day 


No tá anglická jar <3

***
EN

English spring <3 



Návšteva múzea kde bola k zhliadnutiu história mesta, staré fotografie vtedajšia móda a lokálne umelecké diela. Dozvedela som sa kopec zaujímavostí a bolo super vidieť ako mesto rozkvetalo v minulom storočí. 

***
EN

Visit of museum, where was history of the city including very nice photographies, local old fashion and art. I get to know many interesting facts, and was great to see how the city was blooming in previous century.


Okrem iného som rozčítala novú knižku, o jednej američankoangličanke, ktorá sa vydala za anglického lorda a žila v Highclare Castle alebo Downton Abbey, možno niektorí poznzáte, seriál ja ho veľmi obľubujem. Zobrazuje život na začiatku 20 storočia tam žijúcej, aristokratickej rodiny, ich smútky a vtípky a dobrodružstvá dejúce sa okolo zámku. Táto knižka je písaná na zákade faktov o Catherine Wendell-ovej a jej života. Je písaná v zvláštno štýle, tým že sa tam opisujú fakty rozprávač to celé uvádza bez dialógov a priaej reči, opisuje tiež deje ako svatbu, vzťahy, fungovanie zámku.

***
EN 

Recently I started a new book about one USA/UK young lady who married englishman and she lived at Higclare Castle / Downton Abbey, some oh you may know, TV show I personally really like. It is about the life on beginning of 20 century, aristocratic family living there, their sad and happy moments and adventures happening around the castle. This book is written on base of facts about Catherine Wendell's life. Is written in (for me unsual) style, the facts are described and the narrator is talking without dialogues and direct speech, basically describing facts and actions such as wedding ceremony, relationships, and what was going on in the castle.


No a ešte ako daľšia zábava, dačo som si aj kreslila

***
EN

And as further activity, I have done couple sketches



Prajem pekný zbytok Zbytok Veľkonočného týždňa :)