pondelok 15. mája 2017

What a lovely weekend

Bonjour! 
Ehm ako to tak občas býva, raz za čas od niečoho odletíme. 
Ja som tak odletela na daľšiu blogovú prestávku. Veruže vyhovárať sa nebudem len stručne Vás oboznámim s mojou absenciou. V poslednej dobe som sa rozhodla obmedziť trošku notebook a vymeniť ho za knižku, čerstvý vzduch či maturitné učenie. A tak akosi som sa do týchto vecí zahĺbila a úžívala si ich. No po tejto prestávke som si povedala že chcem ísť aj znova späť sem.
 Taktiež teraz je predo mnou posledný týždeň strednej školy! Ojojoj to si asi treba užiť.
No ale dnes Vám aj okrem iného chcem napísať niečo o mojom víkende.
Piatkom sa to úžasne odštartovalo. Počasie bolo úplne super tak teda sme sa s kamarátkou vybrali na cesty okolo Váhu a zahájili sme tohoto ročnú skejtovú sezónu.



Po nejakej tej chvíľke na doskách sme išli na degustáciu hamburgerov do Piešťanského Pivovaru kam sme sa už dlho chystali. Ja som si dala tento Veggie burger ktorý bol plný zeleninky a predčil moje očakávania, jedným slovom bol "ÚŽASNÝ".
No jednoducho mňamka :3.

V sobotu sme sa vybrali na potulky Moravou a to konkrétne do Juhomoravského kraju, ako prvé sme sa zastavili v lesíku kde sa nachádzal takýto romantický kúsok Paríža. Zaujímavosťou je že táto stavba služila ako normálne obytné sídlo. Cool však?

Next stop bol zámoček Valtice, kde prváve prebiehali hradné slávnosti a veľká degustácia rôznych, miestnych vín.



 A tuto nás stihla aj búrka haha.

Našou ďalšou zastávkou bol zámok Lednice. Och no ja som bola unesená. Takýto prekrásny zámok som ešte nevidela, tak dokonale detajlný, gotický a s prenádhernými, veľkými záhradami ktoré pripomínali Versailles ^^. 

Takéto nádhery u našich českých susedov





gotický kostolík v Břeclave 

Rozprvávkový víkend pokračoval a to lesnou túrou na Považský inovec, znovu magický čerstvý vzduch, príjemný vánok a šum stromov. 


Prajem Vám pekný štart do týždňa a vidíme sa čoskoro :)