sobota 21. novembra 2020

"To All the Autumn Colours I've Loved Before"

 Ahojky, 




Ahoj z jesenného Anglicka! 

Tak už je to tu štvrtá jeseň. 

Prežila som tu znovu ďalšie farebné jesennô. Pred pár týždami som šla na školsko-vybavovaciu návštevu do Yorku, pozrela som si ako univerzita vyzerá v reáli, videla som naživo pani profesorku a pár spolužiakov. Okrem iného som si bola pozrieť bývanie a úspešne som aj našla, a v Januári sa tam aj sťahujem. York ma zaujal svojím extra historickým vzhľadom :3 no a tie farby všade navôkol asi tiež pridali k tomu zapáčeniu sa :). 


                                                                                    ***

                                                                                     EN

So it's already my fourth autumn in UK. 

Another lovely colourful time. A few weeks ago I went to York to attend a workshop  and figure out my new home. What was great I actually got to see the uni in real life, thus the lecturer and few classmates. York charmed me by its historical look :3. I assume, the autumn colours slightly added to the new love affair :). 


                                                                                    York explorations ! 





Prvý moment, a nádych ku kurátorstvu. Tento kúsok čo som držala bol z 18teho storočia. Fascinovalo ma, v ako fantastickom stave bol,  a ktovie čo všetko to oblečenie prežilo? Je možné že možno, v tomto kúsku oblečenia jeden mladý pán sprevádzal mladú dámu k tancu! 

***
EN

A first moment and a tiny taste of curating. This piece was from 18th century, I was fascinated by its great state and made me wonder, what kind of adventures or memories are behind this garment? Who knows, maybe this piece of clothing is an ancient witness of a moment how one gentleman accompanied one young miss for the dance! 






Worcester a jeho krásy. Toto mesto som si záľubila, neviem či už som to tu spomínala ale mám to tu veľmi rada asi preto že mi to pripomína moje rodné mesto na SK <3. 

***
EN 
Worcester and its beauties. I fell in love with this place. I am not sure if I mentioned this here, but I truly love this city probably because is indeed similar to my hometown in Slovakia <3. 




Pumpkin cooking <3 


Booo


Halloween creations by moi ! 


Autumn in Bath :)

 
Can you spot the golden sunshine ? ^^







Čo sa mi na tejto uni páči je že máme mnoho open online prednášok z iných unverzít, ktoré sú skoro každý týždeň. Táto bola z Cambridge ohľadne pôvodu angličtiny a anglického obyvateľstva. Pre mňa ako zahraničníka, veľmi fascinujúce :). Ďalšie plusko online výučby! 

***
EN

Open lecture from Cambridge uni related to origins of English. For me as a foreigner this was indeed fascinating :). Another positive feature of online learning! 







A to asi zatiaľ všetko :).  Užívajte si ešte jesene. 


Stay warm and safe :) !