utorok 31. decembra 2019

December moments: calm & rest




31/12/2019, dnes večer oslávime príchod 20's novej dekády a ja sa úprimne veľmi teším :). Ale pred kecaním o novom roku chcela by som sa s Vami podeliť o moje decembrové zážitky. Škola ide v pohode, treba sa učiť a práce písať všakže. V Januári ma čakajú 3 záležitosti takže mám načom momentálne pracovať, fingers crossed že všetko dám! 17teho decembra bol veľký deň, letela som späť domov na Vianoce. Bola som veľmi šťastná že sa mi podarilo ísť, minulý rok mi to nevyšlo. Užila som si veľa času s rodinou, kamarátmi a mojou králičkou Lunou. Mimoriande viacej času som strávila so súrodencami, začo som bola ešte o niečo viac vďačná, keďže každý sme už kade tade rozlietaní. Dobré mňami jedlo, pokoj a oddych doma s najbližšími. Čas vianočný vydarený :). 

***
EN 
31/12/2019, today evening we will welcome 20's, a new decade and I am truly excited :). Before talking about new year I would like to share with you my December moments. Uni is going well, study and write stuff...yeees. In January I need to submit 3 pieces so I have some cool stuff to work on, fingers crossed ! 17th of December was big day, I went home for Christmas. I was very pleased and happy I was able to go home, since last year I was back here in UK. I have enjoyed lot of time with family, friends and my bunny girl Luna. Especially I was very happy to get to spend more time with my siblings, since all three of us are kinda out of home. Yummy food, calm and rest at home with the closest people. A great comfortable Christmas time :). 

Oh Christmas tree...v škole 

***
EN 
Oh Christmas tree... at uni 







TIME TO GO HOME :3


Výletík na Moravu a návšteva vianočného Brna 

***
EN
Trip to Morava and visit of Christmas Brno 



Na námestí sa nachádza krásne kníhkupectvo s kadečím a pre milovníkov hudby je tu časť aj s notami 

***
EN
In the town there is lovely book shop, if you are fancy music lover you may find there section with various sheets 








Cool Tura kaviarnička na Starej Turej, jednoducho vždy sa oplatí navštíviť:)

***
EN
Cool Tura coffee shop in Stara Tura, always worth a visit :) 





Bábovka, nová kaviareň v Trnave, majú lahodné bábovkové dobroty, limonády, čaj z Tatranských byliniek... 

***
EN
Babovka (classic slovak cake/puffcake), a new coffee shop in Trnava, they have got lovely puff cake treats, lemonades, tea from Tatra's herbs...
















Verím že ste prežili tiež pekné Vianočné sviatky s tými najbližšími, oddýchli si a načerpali energiu na nový rok :) 

***
EN 
I hope you had lovely Christmas time with the closest people, had a rest and recharged energy for new year :) 

AUREVOIR