utorok 31. januára 2017

Recipe: Mini veterníčky



V nedeľu som si spravila taký bakery day a že teda vyskúšam jeden receptík na mini veterníčky s
malinovým mňmakokrémom a vanilkovým mňamkokrémom. Vyšiel super a hovorím si znovu sa sním tuto "pochlubím". Je to jeden z takých tých lahučkých zákuskov a to vútro je mmm tak osviežujúce (a ružové)!. Tiež dobrý nápadík takéto niečo napiecť na prichádzajúci 14februárový deň zaľúbencov :). 
Zaručene sa spláchnu do žalúdka závratnou rýchlosťou. 

Čo potrebujeme:
130 ml vody
80g oleja
soľ
100g hladkej múky
4 vajíčka
Vanilková náplň:
300ml mlieka
1 balíček vanilkového pudingového prášku
100g kryštálového cukru
100g Maslo
Malinová náplň:
250ml smotany na šľahanie
50g kryštálového cukru
100g malín



Receptík: 
Vodu, olej, štipku soli privedieme k bodu varu. Do vriacej zmesi nasypeme múku a miešame, až sa hmota nelepí na varešku. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridávame vajíčka jedno po druhom kým sa to predchádzajúce dobre nezapracuje. Keď vznikne hladká hmota naplníme ju do cukrárskeho vercúška. Na plechu vytvarujeme veterníky s priemerom asi 6cm. Pečieme pri 200°C 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárame. Upečené veterníky necháme vychladnúť a vodorovne prekrojíme.
Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding. Odstavíme a necháme vychladnúť. Rozšľaháme a postupne pridáme nakrájané maslo. Všetko vyšľaháme na hladký krém.
Smotanu si vyšľaháme do tuha, pridáme rozmačkané maliny s cukrom a všetko premeišame.
Cukrárske vrecúško si naplníme vanilkovým krémom a naplníme ním spodnú časť veterníka, malinový krém si naplníme do vrecúška a nanesieme na vanilkový. Mne ešte ostali mali tak som ich poukladala na malinový krém čo ešte pridalo sviežejšiu chuť:).
Podávať to je nalepšie príjemne zachladené a posypané práškovým cukrom.

Evoilà, délicieux ! 





Prajem pekný zbytok posledného januárového večera ! ^^

nedeľa 29. januára 2017

It's freezing outside

Bonjour bonjour 
Wuuu takže konečne! 
Kde bolo tam bolo, že som mala taký sen a predstavu že na mojom blogu niekedy bude outfitový príspevok/príspevky ... Hľa tá chvíľka nastáva teraz! 
Tak teda áno nejak sa mi to zaujímavo zvláštne podarilo.
S priateľom sme si dali sobotňajšiu, rannú, super zamrznutú prechádzku po Trnave a niečo skúsili pofotiť. Tak a teda čo to vyšlo. Sobota bola veľmi zamrznutá a studená bolo asi -5 stupňov no mala som pocit že kľudne mohlo byť aj -20!. Tak teda aj som sa tak zamrznuto "zladila". Pod kabátikom ktorý ma zahrieval som mala teplú mikinu (áno tu na fotkách nie je videť heh), čierne rifle lebo tie sú vždy okay, super teplé topánky and of course je zima tak predsa čiapka a šál ! No a na rukavice ako vždy som zabudla. 
Tak teda tu je môj prvý outfitový pokus, snáď sa to časom bude len vylepšovať :D.

Kabát: Primark
Rifle: H&M
Šál: Lidl (oh lala áno to je ten úžasný šál :3)
Čiapka: House
Batoh: New Look
Topánky: Clark's











Snáď sa Vám prvý outfitový príspevok pozdáva, a bientôt ! :)







streda 25. januára 2017

January New In

Hey !
Taký ten super pocit keď už je (znova) streda, schyľuje sa k víkendu, prešli dva krvilačné týždne plné skúšania a písomek a konečne mám po dlhom čase normálne kľudné a neučiace poškoské poobedie (to sa naozaj často nestáva!) a super plus, skončili sme o pár hodín skôr haha.
Tak som si teda pripravila znovu také menšie New In.
 Ako si samú seba všímam moc v poslednej dobe nenakupujem čo ma aj celkom uspokojuje (and of course aj moju peňaženku), a ako som si prezerala pred pár dňami šatník zistila som že mám veľmi veľa vecí pekných aj nových čo nenosím. Neviem či to možno nazvať vlastnosť ale teda niečo také, no jednoznačne to na sebe nemám rada lebo sa mi takto naukladá kopec oblečenia a zrazu zistím že niektoré veci som na sebe mala možno dva krát. Jedným z hlavných dôvodov na toto je že počas týždňa nosím v škole uniformu a cez víkendy si teda občas aj to nové niečo na seba hodím :D. 


Takže prvý kúsok čo tu mám je dá sa povedať "konečne nájedný" sveter. Na jeseň myslím že aj v dvoch príspevkoch som spomenula že hľadám nejaký super sveter a nejak sa mi nedarilo. No prišli povianočné zľavy a tento mi sadol uplne super!
/Forever 21/


Oh krajky :3 tie z módy nikdy nevyjdu a sú vždy "très chic". Takýchto tričiek, blúziek mám zopár a určite si ešte niekoľko za život zaobstarám 
pretože sa mi aj celkom ľahko kombinujú a veeeľmi rada ich nosím (aj keď občas... nenosím :D).
 Táto stála 12,99 a keď som videla ako delikátne vyzerá na vešiaku a ešte delikátnejšie oblečená nebolo
čo riešiť. 
             /Zara/

Tieto topánky som prvý krát zbadala asi ešte v júni 2016 na stránke Zary a stáli myslím 45,95 a akosi sa mi zapáčili. Neprišli mi ako môj štýl ale niečo sa mi na nich veľmi pozdávalo a hovorím si skúsiť takéto niečo by možno bolo fajn. Po druhý krát som ich zbadala už v obchode a to za 12,99 ! Tak teda snáď s nimi niečo na jar/leto vymyslím ^^.
       /Zara/

Po ružovej šáločke som túžila už nejaký kúsok času. Mám síce ešte dve ale tak na obmenu tri sú
akurát!
/Ikea/


 Áno, diár je super vec! 
Osobne to račej preferujem ako si zapisovať veci do telefónu čo som robila často, ale predsa nie je nad takúto klasiku si pekne zapísať povinosti a dôležité záležitosti do pekného diáru :).
/Martinus/



And that's it.
Pekný zbytok stredy ! :) 

nedeľa 22. januára 2017

Recipe: Oreo ice cream

Hi! 
Tak ako na každý víkend ako aj na tento som sa veľmi tešila, a nemola som sa ho dočkať lebo v škole sme mali toooľko toho a ešte obzvlášť keď tu máme polrok. Prežila som ho tak celkom pohodovo, sobota strávená v Bratislave s priateľom a nedeľa znova taká oddychová. Tak ale teda poďme k príspevku !
Tento receptík na home made zmrzlinu som objavila ešte počas zimných prázdnin a spravila som ju na nový rok a bola celkom úspešná. Tak teda v piatok som ju vyčarovala po druhý krát a rovnako super vyšla. 

Čo potrebujeme:
2x somtana na šľahanie (360ml)
1x kondenzované mlieko, Salko (390g)
1x veľké balenie Oreo sušienky (176g)

Receptík: 
Ako prvé si našľaháme smotanu aby sme ju mali pekne tuhú, šľaháme približne 10 minúť. Nasleduje kondenzované mlieko, ja som použila bežné Salko ktorého som naliala približne trištvrtinu konzervy aby zmrzlina nebola moc presladená. A ako poslednú najdôležitejšiu ingredienciu, sušienky som si nakrájala na väčšie kúsky a niektoré aj na drobnejšie. Zopár si môžeme nechať na ozdobu. Pridáme k ostatným ingredienciám a všetko pekne, zľahka zamiešame. 
Na záver nalejeme do plastovej nádoby a dáme na noc stuhnúť. 

Et voilà :) 






Tak teda idem ešte popracovať na školských povinnostiach ktoré ma neminú, a už čoskoro sa znova vidíme pri novom príspevku ! :) 


streda 18. januára 2017

10 facts about me


Hello
Dear readers!

Dnes som sa rozhodla že napíšem taký príspevok, že niečo kúsok o mne, mojej personality. Už si tento blog vediem nejakú tú chvíľku a moje príspevky ako ste si mohli všimnúť sú vedené takou spontánnou a voľnou formou že nie som špeciálne zameraná na jednu konkrétnu vec či tému a píšem rôzne a o všeličom a takto nejako ma to zatiaľ baví haha :) .
Tak teda let's go and get to know me little bit more!

1. Milujem králiky 
Haha toto znie tak vtipne :D. Ja som blázon do všetkých zvieratok ale z nejakého dôvodu sa veľmi rada identufikujem s králikmi (nie nie som na zvieratá ani nejem ich potravu). Keď som bola malá tatino mi čítaval rozprávku Smelý Zajko a tak som ju mala rada že mi ju čítal možno aj každý druhý deň heheh. A tak som si predstavovala ako ten zajko prežíva dobrodružstvá a túžila po takom, jedného dňa som teda naozaj králika dostala! A teda prežila som sním úžasných 10 dobrodružných rokov a jedného dňa môj dlhoročný, smelý, uškatý priateľ odišiel. No o rok na to som si obstarala novú smelú bielu kamarátku ktorá bude mať čoskoro 2 roky.

2. Rada sa učím a rozprávam inými jazykmi 
Francúzština, angličtina , kúsok nemčina a už kúsok pribúda aj japončina (no jo to bude na dlho).
Jednoducho bavia ma :D. Neviem či mám na to konkrétny dôvod ale nejak sa mi páči používať rôzne prízvuky a tak si rozprávať, písať aj rôzne školské eseje, či len tak niečo niekde písať kde môžem využiť svoju fantáziu a myšlienkovú tvorivosť a tak teda všeobecne je to zaujímave spoznávať tým niečo nové.

3. Som vegetariánka 
Haha toto vyznelo ako nejaké tažké moderné priznanie :D.
Vegetariánka som v podstate už od roku kedy som sa narodila. Moji rodičia žijú vegetariánsky život už dlho a tak sa rozhodli že to teda bude pretrvávať nadaľej. Nie nenútia ma ale som stým ako si za tých 19 rokov aj celkom spokojná a cítim sa dobre a nechcela by som nič meniť. Nie som jedna z tých ľudí ktorí kruto držia vegetariánsky/vegánsky život a už som v živote jedla mäso mnoho krát a myslím že určite ma v živote ešte stretne.

4. Hrám na klavíri
Klavír je jedna z tých vecí kvôli ktorej som rada že žijem. Síce nevyhrávam ako Mozart (možno niekedy), ale milujem ten pocit keď mám čas po škole alebo aj večer teda povedzme si kedykoľvek sa mi zachce, a cítim ako sa spojím s hudbou ktorá z klavíra vychádza a moje myšlienky či dobré zlé sú fuč a som iba ja a klavír v našej inej galaxii.

5. Mám rada horory
Yes please, horory mám zo všetkých žánrov pravdepodobne najradšej. Dokázala by som ich pozerať celé dni. No teraz som si dala menšiu väčšiu prestávku kvôli škole a povinnostiam. Ostatné filmy mám rada takisto ale horory a hlavne tie ktoré sú podľa skutočnosti a odohrávajú sa tam nevysvetlitelné javy sú veľmi zaujímavé, a ešte keď sú so spojením detektívky to je najlepšie.

6. Mám rada poriadok 
S radosťou môžem na seba povedať že mám rada veci keď sú na poriadku. Dávnejšie som na sebe veľmi neznášala že mám vo všetko strašný bordel no postupne som sa dopracovala k zmene a som rada že to je tak ako teraz.

7. Rada kreslím 
Kreslenie je znovu jednou z mojich naj naj záľub, kedy môžem využiť svoje myšlienky, predstavy a fantáziu a vytvoriť to na papier. Keď som bola menšia často som si predstavovala že som módna návrhárka a kreslila som si rôzne modely a kolekcie a hovorila si že raz budem druhá Coco Chanel haha :D. Často som tiež pozerávala a teda ešte aj pozerávam módne prehliadky, a listovala časopisy kde som naberala "inšpirácie" pre moje čmáranice. No nejak som sa dostala na strednú školu kde som od tejto úžasnej predstavy odstúpila a prijala skutočnosť žeby to bolo v tejto dobe kedy je konkurencia vysoká náročné a možno skúsiť niečo iné. No ktovie možno raz...

8. Milujem cestovanie
No jo toto je jedna z tých vecí čo veľa z nás miluje, ale povedzme si prečo nie? Už zopár štátov som navštívila a plánujem ich ešte mnoho navštíviť. Ten pocit že nasadnete do lietadla, vlaku, auta a za pár hodín sa ocitnete niekde mimo domova kde nikto nerozpráva vašim jazykom a ste odkázaní na to vyraziť, zažívať adventures a objavovať niečo nové.

9. Milujem srandu a zábavu
Ja som jednoducho milovník každej srandy... Najradšej mám také tie uplne deep smiešne záležitosti na ktorých sa s kamarátkami vieme smiať bez prestávky aj 10 minút až nás to dojme k slzám a vždy keď si na to spomenieme tak to začne odznovu.

10. Milujem hudbu 
Tak toto asi vyznelo najviac klišé oh lala... :D
Hudbu milujeme (asi) každý. Na oddych, povzbudenie, zlú náladu, jednoducho hudba vžy príde vhod. Moje najobľúbenejšie žánre sú rock a klasická hudba. Áno spolu to moc nesedí haha. Ale nejak za posledných pár rokov som si to takto nejak zamilovala a teda tú klasickú hudbu často si aj hrávam. Samozrejme nepočúvam výhradne iba tieto dva žánre rada si vypočujem aj niečo iné.



Vidíme sa čoskoro ! :)



nedeľa 15. januára 2017

Thoughts, candles and snow



Hi
Dnes som tak rozmýšlala... ako a kam sa plánujem posunúť ďalej, plány do budúcna, kam po strednej škole, naplnenie mojich snov a predstáv a také všelijaké záludné a hlboké myšlienkové prechádzky. 
Postupne si uvedomujem že vlastne dňom a dňom sa stávam dospelšou čo ma ešte viacej núti sa takto zamýšľať. Potom mám v hlave rozvýrené rôzne myšlienky a postupne si ich skladám dokopy. Niektoré predstavy sú aj celkom scary a nepredstaviteľné ale zároveň a ten najsilnejší pocit čo vo mne je že sa teším, áno som veľmi zvedavá ako ja teda spisovateľka svojej budnúcnsoti podniknem.
Pravdupovediac takéto momenty a chvíľky na zamýšľanie mám veľmi rada heheh.
A samozrejme aj toto je treba v živote nie sú to stratené chvíle! Treba sa na čas zastaviť a trošku tak uniknúť od reálneho sveta do čarovej budúcnosti. Ideálnym dňom kedy takéto chvíle trávim pri oddychových činnostiach býva väčšinou nedeľa. Ako teda aj tá dnešná haha. 
V dnešnom príspeveku Vám teda iba takto jednoducho zhrniem príjemné chvíľky, momenty tohoto týždňa.

 Konečne som si po dlhej dobe zažala sviečky čo vytorilo príjemnú atmosféru hahah

Taktiež konečne po dlhej dobe som sa odhodla si spraviť prestávky medzi učením a sadnúť si ku klavíru aspoň na polhodinku a teda momentálne upratať si noty :D

Po super dlhých zamrznutých dňoch bez snehu konečne aj nasnežilo ^^ 

Takéto cesty zo školy milujem :3 

Sobotňajšia zasnežená, "králičia" prechádzka 

A dnešná knižková, čajová, chill nedeľa



Tak dnes to ešte vidím na nejakú aj študjínu chvíľku a možno kreslenie, ale čoskoro som späť s novým príspevkom :) 

A bientôt ! 

streda 11. januára 2017

Favourite lipsticks

Ahojte 
Stred prvého študíjneho týždňa v tomto roku oh lala, čo znamená víkendový odpočinok je tu čochhvíľa :D
Dnes by som Vám chcela predstaviť moje naj naj obľúbené rúže ktoré som si za posledný rok (no dobre niektoré nemám ani rok ) zaobstarala. 
Ja s tým maľovaním ešte som to nejak aktívne nerozbehla ale už sa dostávam do procesu ako používať niektoré produkty a tak podobne ale rúže som vždy obľubovala a aj keď nemám namaľovanú perfektne celú face, a prihodím rúž hneď sa cítim lepšie a oui, krajšie heh. 



Ako prvý tu mám tento naozaj (dobre tak skús to jednýcm slovom) úžasný, matný, tekutý everlasting rúž od Kav Von D.
Pôvodne som ani netušila že KVD plánuje makeup značku no nejakou náhdou keď som bola v Londýne som ju zahliadla a tento rúž som jednoducho  musela skúsiť a zamilovala som si ho. 
Nájsť ho môžete tu .

  /Odtieň Mother/

Druhý, znovu super tekutý, matný rúž od Sleek, vydrží približne 5 hodín ( ak ho nezjete ) 
v takejto basic telovej farbe a dá sa tiež povedať že je dobrým podobníkom ako rúž od Kat Von D a o pár eur lacnejší. Majú ho v rôznych pekných farbách tu

/Odtieň Birthday Suit/ 

Znovu matný tentokrát nie tekutý od MAC heh, dá sa povedať že je tiež super dlho trvácny. Nad takýmto teľovým rúžom som veľmi dlho rozmýšľala lebo som všade okolo videla ako to letí, zapáčilo sa mi to a teda som si zopár na internete vyhliadla, vyskúšala som si ich asi 10 haha a zistila som že to naozaj tieto teľové rúže závisi dosť od pokožky no tento mi padol akurát a som sním veľmi   satisfied.  


/Odtieň Velvet Teddy/

Tak teda tento rúž od Chanel som mala už ako malá vysnívaný a povedala som si niekedy keď budem staršia si ho kúpim haha a teda už ho mám asi 3 roky a musím povedať že som s ním zo všetkých najspokojnejšia.
Je veľmi balzamový, jemný ako farba tak aj jeho pocit na perách, niečo také ako keby sa Vám na perách rozplývala poleva z voňavých lupeňov kvetov.

/Odtieň Coco Rouge Rendez-vous/


A ako posledný tu mám taký ktorý musí mať asi každá slečna a to je červený rúž.
Tento od Rimmel som objavila len nedávno a takýto cherry trošku do bordova. Áno je pravda že na červený rúž treba odvahu ale je to jednoducho najelegantnejší rúž už od veky vekov, " Oh lala Mademoiselle ! "


/Odtieň Retro red/

See you soon, 
Au Revoir :) ! 

piatok 6. januára 2017

My travel adventures: Vysoké Tatry

Oh Hey! 
Tak teda first things first, prajem Vám my dear readers všetko to najlepšie do nového roka 2017! Ktorý je pred nami plný nových vzrušujúcich adventures! 
Dnes ako prvý príspevok v tomto roku by som chcela napísať niečo o tom aké sú Tatry krásne :3. 
Určite už mnoho z Vás Tatry navštívila a môže len somnou súhlasiť že sú naozaj nádherné. 
Tak a teda poďme sa pozrieť na tú lovely nature!

Túto časť z celého výletu mám asi najradšej, ako sa čarovným spôsobom prechádza z nížiny do tej mohutnej vysočiny a lesíka okolo a neskôr sa vynorí magický pohľad na rozprávkový Kriváň.


Ako sme už dorazili k Štrbskému zamrznutému Plesu hneď sme sa vybrali na prvú túru a to k Jámskemu Plesu cestka k nemu trvala približne 1hodinu a niečo a stihli sme to veru len len do západu a silnej fujavice! Na fotke ho bohužiaľ nemám lebo, telefón mi neustále zamŕzal. 




Večerná prechádzka okolo Štrbského Plesa




Tak a nasledujúci deň takýto milý výhľad z našej chalúúúpky



Druhá túra, Hrebienok už sme na ceste!




Následne pokračujeme k Rainerovej útuľni a Zámkovskeho chate. Od Hrebienka je to približne hodinku, terén nie je náročný, cestou sa dostávame vyššie a tiež výhľad je úúúžasný!







Takúto milú slečnu som cestou stretla ^^




A už cestou dole 


Sladká mňamka v miestnej cukárňi 


Dúfam že si tiež užívate ešte posledné chvíľky (zasnežených) prázdnin, a vidíme sa v ďalšom príspevku!