streda 8. januára 2020

2020



Ahoj !
Vítam Vás v novom roku :)
Pekné to chvíľky luxusného oddychu. Teda pre mňa tak kade jak počas sviatkov som makala ajtak na škole :D. Ale áááno zaručene som si aj vydýchla. Včera som odovzdava svoju prvú prácu v novom roku, jednu z mojich posledných počas bakalárskeho šúdia :O. Dosť som sa časom nahnala a pracovala na nej týždeň pred. Najlepší postup pre mňa je taký, že počas semestra zbieram info, materiály na prácu a týždeň pred/ 5 dní píšem o dušu :D. A tak včera hodinu pred deadline som vypustila prsty z klávesov a čítala, kontrolovala. A tak som si uvedomila, že som celkom na seba hrdá. Naučiť sa písať v akademickej angličtine a ešte tak aby to dávalo zmysel. Čo to bude za známku uvidíme no ja som spokojná, lebo je tam videť znovu kúsok vylepšeného ja, práce, snahy a inovatývnych nápadov. Ktoré verím že sa mi podarí tento rok vytvoriť aj mimo školských prác. Čakajú ma (houpfuly) nové plány.
Som veľmi rada že nový rok je tu. 2019 bol pre mňa obzvlášť náročný. Udiali sa mi nepriaznivé osobné problémy s ktorými som sa ťažko vysporiadávala. Akoby prichádzal jeden za druhým. Nebudem klamať, cítila som sa akoby zranená, bezcenná, nepochopená aj samou sebou. No zároveň som bola veľa krát aj nahnevaná. No všetko ako sa hovrí, sa pre niečo deje a tak verím, že hľadať odpovede na tie pochmúrnosti prečo? zatiaľ netrba. Oni prídu sami. Ale jasné nič nie je až také zlé. Preto som sa snažila a myslím že sa mi to podarilo aspoň trošku naučiť minulý rok, nájsť aj v tej najtemnejšej tme záblesk svetla. Niečo pekné. Prečo sa oplatí ísť ďalej, bojovať, snívať, tvoriť = žiť. Niečo na tom všetkom bude. Zlé a dobré, štastie a smútok. Byť slušný, chápavý, pracovitý, smiať sa ale aj si zaplakať. Je fajn si nájsť balas. Vo veku 22 k tomu akosi prichádzam. A hľa tu Vám chcem predstaviť môj tohoto ročný žurnál. Minulý rok som mala veľmi podobný a celkom dobre mi vyhovoval.
Spravila som si v ňom predbežný ročný plán, mesačný, ťýždenný a denný. Plus som pridala nejaké nápady, sny, veci čo si prajem aby sa podarili. Čo je super, je bodkovaný takže je tam viacej voľnosti ako pri riadkovanom denníku.

***
EN
Hello,
I welcome you in 2020 :)
Nice moments of luxurious free time. Ehh for me 50% 50%. I was quite busy with uni. However, yes yes, I had some nice time off too. Yesterday I submitted my first assignment of the year, and one of my latest of my bachelor studies :O. I was quite squeezed by time. For me best work when I collect info and materials within year, and than week /5 days before I go full power and write :D. Yesterday hour before deadline I stopped writing and was reading and making sure work is correct. And I discovered I am kinda proud of myself. I have learned how to write in academic english + how to make it actually makes sense. What grade we will see later, however I am satisfied. Satisfied because there is piece of more developed me, work, effort and innovative ideas. Which I believe I will be able to create outside of academia this year. I am looking forward new upcoming plans.
I am very glad new year is here. 2019 was especially tough for me. I went through unfavourable issues which were quite hard to absorb. There came one and the other. I will not lie, I felt hurt, worthless, misunderstood by myself as well. At some point I was angry too. But as its said, everything happens for a reason, therefore I believe to look for an answer to something sad, why it happened?..there is no need. The answers will come out on its own by the time. But yes, nothing is that bad in the end. I tried hard and i think I learned a bit to find sparkle of light even in the darkest darkness. Something nice. Something which is worth to go forward, fight, dream, create = live. There is something about it. Bad and good, happy and sad. Being polite, receptive, productive, laugh and sometimes crying too. Is good to find balance. In age of 22 I am kinda starting to understand it. And here, I want to present you my this year's journal. Last year I had quite similar one and it worked well for me.
I made in approximate year plan, monthly, weekly and daily planning. Plus I added my wishes, ideas, stuff I want to happen. What is great, is dotted and there is more freedom comparing to line notebook.







Ak by ste mali záujem ako na bullet journal odporúčam toto brief videjko

***
EN

If you would be interested how to start bullet journalling, I recommend this simple video

Prajem Vám veľa síl, šťastia a chuť ísť s radosťou do novej dekády ! :)

***
EN
I wish you strength, happiness and motivation to go with happiness to new decade ! :)