sobota 31. decembra 2016

2017 is in the air

Bonjour! 
Ohlalá už nám to klopká na dvierka ^^. 
Nový rok, nové možnosti, novoročné predsavzatia... Žiadne bla bla bla a poďme do toho znovu, fresh & excited od začiatku, a nechajme sa prekvapiť čo nám nový rok prinesie. 
Ja sa veľmi tešííím a dúfam že bude lepší ako tento čo nám už končí. Úprime tento rok bol pre mňa jedným slovom, divný. Nie zlý nie dobrý, taký trošku pomätený. Zažila som super zážitky, momenty a musím povedať že nič neľutujem! 







Tak teda prajem Vám príjemné oslávenie nového roku, a vidíme sa čoskoro v novom roku 2017 ! :)


streda 28. decembra 2016

Joyeux Noël ♡

Bonjour
My dear readers

Juhuhú Dúfam že Vianoce ste prežili rovnako super ako ja s rodinou, blýzkymi a užili si každý moment naplno!
Síce už máme po Vianociach ale stále si môžeme užívať ešte tú peknú prázdninovú, povianočnú atmosféru.
Tento typ príspevkov mám veľmi rada lebo je to také zaujímavé, milé vidieť čo, kto dostal aké potešujúce darčky :D.
Preto teda ja tiež takýmto príspevkom chcem prispieť heheh.

Ach ja milujem, milujem, milujem králikov tak ako tú moju zajačicu tak všetko čo má tvar, podobu králika, a táto povliečka na vankúš je jednoducho...:3


Po týchto poličkách som už dlhšiu dobu pokukovala no nejak na Vianoce oni prikukli ku mne.

Oh lala táto kabelka. Objavila som ju keď som bola s maminou v starej tržnici kde som si (z predchádzajúceho príspevku) kúpila brošňu chameleónika, mali ich v rôznych farbách, vzoroch.
Takže takýto krásny handmade darček juchú.


No jo tá kozmetika tá sa pod stromčekom vždy nájde a neskutočne potešííí. Táto krásna krabička obsahuje krém na ruky, lesk na pery, mydlo a mini toaletnú vodu.




Jaaaj táto pupa princezná :3 snáď ju budem využívať aj na maľovanie a nie len ako peknú dekoráciu  .




A (asi) k tomu štetec na pery.


Funko PoooooP! Moja kolekcia sa mi nejak rozrastá... Vec je tá že neviem o akú mladú dámu tmavej pleti (nie som rasista !) ide ale volá sa Tulip a údajne je zo seriálu Preacher o ktorom som ešte nepočula ale budem počuť/ vidieť, takže to bolo naozaj super prekvapko :D


Rockerka.



A teraz tu mám ešte darčeky od toho pravdepodobne najkreatívnejšieho muža akého poznám, teda priateľa. Ako som to rozbaľovala bola som v inej galaxii...





"Králička collection" och och originálny batoh, ach jaj neskutočne roztomilé. Králiky, čierna a malý batoh úžasná kombinácia :D




Lampášik


Funko PoooooP! v tomto príspevku po druhé !






Tak to je pravdepodobne všetko and ja Vám prajm ešte pekný zbytok (tuto slnečnej) stredy and see you soon !

piatok 23. decembra 2016

Small new in

Bonjour! 
Omg zajtra sú už Vianoce!
Dnešok celý trávim pečením všelijakých drobností, upratovanie, večer balenie darčekov aaa ešte čo sa nájde.
Tak a teda našla som si ešte kúsoček času na takýto piatkový príspevok, aké malé novinky som za tieto posledné týždňe/dni objavila.

Tieto veci bol také spontánne. Pred nejakým časom som sa ocitla v BA s tým cieľom, že idem pohľadať vianočné darčeky, ale povedzme si že neraz to skončí tak keď ideme nakupovať darčeky že skončíme viacmenej s vecami pre seba :D. Ale keď som objavila toto tričko že waaaau Led Zeppelin a tá krásna mašlička akurát k Vianociam heheh. 

/Tričko, mašľa - Forever 21, cukríky akože zuby - Flying Tiger/

Tak tento šál... Tomu sa tak neskutočne vytešujem :3  Užasne teplý, veľký, praktický no jednoducho presne ten typ toho pravého šálu.

/Lidl, áno proste Lidl!/ 

Červený, matný lak joj vyskúšam. Povedala som si. Kúpila som si. 

Delikátna brošňa/prívesok z burzy v starej tržnici v Bratislave kde nájdete množstvo takýchto milých úlovkov.


K tomuto zápisníku sa viaže veľmi zaujímavá, záhadná príhoda ktorú Vám v tejto chvíli rozpoviem...
Našla som raz jeden zápisník v predajni Martinus očaroval ma svojím obalom, Alica v krajine zázrakov (milujem tú rozprávku!). Moje vnútro sa nevedelo rozhodnúť či kúpiť alebo nie tak sa rozhodlo nekúpiť. O týždeň do predajne Martinus zavítam znova s cieľom, že som sa rozhodla si zápisník kúpiť. Po zápisníku ani stopa! Veru že požiadala som slečnu predavačku či by mohla na počítači pozrieť či sa nachádza v tejto predajni, ukazovalo sa že áno a tvrdila že ho tu včera videla a nebol dokonca zaznamenaný ako predaný. Jednoducho sa stratil v záhadných zákutiach Martinusu. Ja si hvorím, vidíš nič nemáš nechávať na poslednú chvíľku ako vždy. Ale! Milá a ochotná predavačka mi navrhla že ho môžu previezť z predajne v Nitre do Bratislavy a veru že stalo sa <3. 
Ja neviem, mohla son sa na nejaký zápisník vykašlať ale keď niečo strašne chceme aj keď je to materiálne tak to jednoducho chceme ! :D 



/Martinus/



Jáj, tak teda ja pokračujem ešte v ostávajúcich povinnostiach a prajem Vám ešte príjemný zbytok piatku ^^ 

pondelok 19. decembra 2016

Le gift ideas

Salut my readers!

Už sa nám to zvianočňuje ^^
Od piatku teda od 16tého mám oficiálne prázdniny juhújuhú ! 
A musím povedať že zatiaľ je to celkom všeobecne búrlivé. Mám pocit že všetkého je stále nejak veľa a neviem kde sa tie povinnosti stále berú ale áno sú tu, a musím sa s nimi vysporiadať heheh. 
Tento týždeň ma teda čaká ešte zopár darčekových povinností, a taktiež nejaké tie školské ktorých nám na prázdniny dali celkom veľa ale ale ale, to sa všetko včas zvládne!
A teda konkrétne pri tých darčekových povinnostiach sa zastavíme. 
Ja som ten typ mladej, uponáhľanej ani nevediac z čoho, trošku zamotanej osoby čo si necháva tieto záležitosti na poslednú chvíľku ale úprimne, I'm okay with this. 
Tak a tu je zopár mojich basic typov čím by sme mohli okrem dobrého srdiečka potešiť nejakými milými materiálnymi darčekmi.

1. La parfume 
Tento darček by som povedala že je jeden z tých TOP klasických, nič ním nepokazíme, a samozrejme je ako pre slečny tak aj pre mládencov. 

2. Knižka 


Knižka, znovu univerzálny super darček.
Len treba vybrať správny žáner, druh čo by obdarovaného potešil podľa záujmov/čo má rád, ako ho poznáme teda napríkald niečo sci-fi, prírodovedecké, pečenie, detektívky, knižky o obľúbenej kapele, spevákovi/speváčke a mnoho dalších. 
Ja som momentálne pobláznená do týchto "nových" , klasických, legendárnych rozprávok ktoré sú napísané po anglicky a už len tým, magickým obalom si ju musí človek zaľúbiť :3. 
Nájdeme ich v Panta Rhei alebo tu .





3. Kozmetika 
Sama o sebe nás dámy, určite akýkoľvek malý kúsok poteší.


4. Batoh 
Batoh ako pre slečny tak aj pre mládencov hihi. 
Ja som si v poslednej dobe veľmi oblúbila tieto malé ruxáčiky, ako som si v Londýne kúpila jeden tak ho nosím neustále. Síce áno mám len jeden ale rada by som k nemu pridala ešte kamaráta Je to o kúskoček praktickejšie ako kabelka a super výhoda, robia ich aj v elegantných prevedeniach (toto bolo tak odborne podané :D). 
A taktiež sú celkom jednoducho dostupné napríklad v Bershke, Forever21, Pull&Bear, Zara, Footshop. 






5. Potešujúca maličkosť 
Čokoľvek čo si myslíte žeby mohlo potešiť, aj keď to nemusí byť nič wau.
Plus k tomuto poslednému typu ak si neviete rady že čo, tak odporúčam obchod http://sk.flyingtiger.com/sk-sk kde nájdete naozaj super, užitočné, aj neužitočné a lacné vecičky. 


Hopefully niečo z týchto pár typov inšiporovalo, a ja Vám prajem ešte veľa šťastia ak ste na tom ako ja s nakupovaním darčekov !


See you soon :)

nedeľa 11. decembra 2016

DIY: Winter Wonderland

Salut mes amis
Juchúúú Vianoce 
Ja sa tak strašne veľmi teším, a určite aj Vy :3

V tomto príspevočku by som Vám chcela predstaviť pár jednoduchých nápadíkov ako si môžete skrášiť, vydekorovať alebo ozbobiť izbu alebo len tak prihodiť doma niedke vianočnú ozdobu.
Jááá som sa na tento moment veľmi tešila kedy si nájdem čas a porobím nejaké tie ozdoby a teda porobila som a poďme sa na to pozrieť.

1. Venček
Táto dekorácia mi padla ako prvá do hlavy lebo je najjednoduchšia, a proste venčeková klasika. Ako základ je dobré mať niečo pevné, a teda odporúčam tento slamenný venček.
Použila som basic bielu trošku priesvitnú organzu/stuhu ktorú obmotáme okolo celého venčeka. Ak sa zdá "nahý" kľudne obmotajte viac krát. A teraz tá najkrajšia časť: malé dekorácie na ktoré použijeme lepiacu pištoľ a dozdobujeme podľa svojej fantázie.
And that's it!



2. "magický" konárik
Výroba tejto dekorácie je o kúsoček náročnejšia ale jednoznačne stojí za to.
Ako základ od čoho sa budeme odvíjať potrebujeme konárik, ja som použila takýto obyčajný, biely ktorý nájdete v každom kvetinárstve, alebo druhá alternatíva skutočný konárik zo stromu. 
Nastriháme si špagát na 3 rôzne dĺžky spravíme uzlík na prevlečenie na konárik a následne na špagát s lepaicou pištoľou lepíme znou rôzne dekorácie. Ja som použila pierka, guľôčky a hviezdičky a už na samotný konárik zavesíme ostatné ozdoby





3. Mini lesík 
Osobne tento idée sa mi páči najviacej, znova veľmi jednoduchý a roztomilý :D. Potrebujeme vázu (krčah?), do ktorej dáme zopár ihličnatých konárov a následne ich dozdobíme zopár ozdobami, ja som použila malé vianočné guľky a vtáčika a samozrejme keď už sme v tom lesíku potrebujeme pod stromamy nejaké zvieratká a ja som použila jelenčekov. 


4. Fľašky
Já som jednoducho blázon do fľašiek :D. Baví ma ich zbierať a následne dekorovať tak a na toto obdobie si hvorím tiež potrebujú nejaké oživenie. Potrebujeme iba fľašu a umelý najlepšie "zamrznutý" kvet et voilà.

5. Svetielka 
Ja som ich použila takto maximálne jednoducho obmotala okolo postele  pridala som záclonku and that's it ! 



Snáď sa Vám páči zopár týchto nápadov a zatiaľ do skorého videna :) ! 





nedeľa 4. decembra 2016

FUNKO POP LOVE ♡

Oh Konnichiwa! 
Na tento príspevok som sa veľmi sama tešila kedy ho napíšem heheh. 
Lebo je to niečo veľmi milé, úžasné, malé, roztomilé ach jednoducho Vám chcem predstaviť moju novú  "úchylku" alebo ako by som to nazvala srdiečkovú záležitosť ? Asi hej. A to sú zberateľské figúrky Funko Pop! 
Ja som sa k tomu dostala nejak veľkou náhodu, keď som na instagrame pozerala rôzne fotky a narazila na jednu nemeckú knižkovú blogerku a na svojom profile mala fotky knižiek a týchto figúrok  
tak som ju začala sledovať a následne mi povyskakovali na ponuku ďalší ľudia s touto zberateľkou mániou. No a dlho netrvalo a ako to býva raz začas tak sa zaľúbime do materiálnych vecí :D. 
Nasledoval hard prieskum cez google kde na Slovensku dostať tieto figúrky či teda vôbec sú dostať! 
A úspešne som narazila na stránku www.funtastic.sk . Tak teda jeden augustový slnečný deň som bola tento obchod navštívť v BA a hneď som si obejdnala Alicu v krajine zázrakov čo je môj najobľúbenejší film so far,  a teda tu som si ju aj o 2 týždne prevzala. Tak strašne som sa z nej vytešovala a hovorím si že to bude chcieť asi druhú postavičku ktorú som si obstarala už o 2 týždne na výletíku v Prahe v hračkárstve Hamley's hahah a teda Elsa z Frozen. A potom si hvorím ach to je super už mám dve figúrky a viac mi netreba. 
Ale! 
Prišiel deň 29. 10. 2016 teda moje meniny a od priateľa čo som vôbec nečakala, som dostala Annu z Frozen. A vtedy mi blysla v hlave taká srandovná myšlienka že mám vlastne figúrku z augusta, septembra a teraz z októbra. Žeby to je náhoda alebo naozaj mám zbierať ďalej ? :D 
Tak a teda už o mesiac som si objednala z jednej super stránky ďaľšiu figúrku. 
Figúrky sú väčšinou z rôznych filmov, rozprávok, seriálov, hier, speváci a mnohé známe osobnosti. Existuje ich naozaj veľa a zaujímavosťou je že tieto figúrky zbierajú  ľudia nad 18 rokov :D.

Tak a teda už fotky ako tieto figúrky vlastne vyzerajú ^^.



Wanna join a tea party with cool creatures ? 

Sestry zo zasneženého kráľovstva !

Popoluška z nového filmíku. 

Tak a toto je moja aktuálna kolekcia ktorá či sa bude rozširovať, nechám sa prekvapiť sama sebou čo vymyslím :D.

Očarili aj Vás tieto figúrky? :) 
Prajem pekný zbytok nedeľe