utorok 31. januára 2017

Recipe: Mini veterníčky



V nedeľu som si spravila taký bakery day a že teda vyskúšam jeden receptík na mini veterníčky s
malinovým mňmakokrémom a vanilkovým mňamkokrémom. Vyšiel super a hovorím si znovu sa sním tuto "pochlubím". Je to jeden z takých tých lahučkých zákuskov a to vútro je mmm tak osviežujúce (a ružové)!. Tiež dobrý nápadík takéto niečo napiecť na prichádzajúci 14februárový deň zaľúbencov :). 
Zaručene sa spláchnu do žalúdka závratnou rýchlosťou. 

Čo potrebujeme:
130 ml vody
80g oleja
soľ
100g hladkej múky
4 vajíčka
Vanilková náplň:
300ml mlieka
1 balíček vanilkového pudingového prášku
100g kryštálového cukru
100g Maslo
Malinová náplň:
250ml smotany na šľahanie
50g kryštálového cukru
100g malín



Receptík: 
Vodu, olej, štipku soli privedieme k bodu varu. Do vriacej zmesi nasypeme múku a miešame, až sa hmota nelepí na varešku. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridávame vajíčka jedno po druhom kým sa to predchádzajúce dobre nezapracuje. Keď vznikne hladká hmota naplníme ju do cukrárskeho vercúška. Na plechu vytvarujeme veterníky s priemerom asi 6cm. Pečieme pri 200°C 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárame. Upečené veterníky necháme vychladnúť a vodorovne prekrojíme.
Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding. Odstavíme a necháme vychladnúť. Rozšľaháme a postupne pridáme nakrájané maslo. Všetko vyšľaháme na hladký krém.
Smotanu si vyšľaháme do tuha, pridáme rozmačkané maliny s cukrom a všetko premeišame.
Cukrárske vrecúško si naplníme vanilkovým krémom a naplníme ním spodnú časť veterníka, malinový krém si naplníme do vrecúška a nanesieme na vanilkový. Mne ešte ostali mali tak som ich poukladala na malinový krém čo ešte pridalo sviežejšiu chuť:).
Podávať to je nalepšie príjemne zachladené a posypané práškovým cukrom.

Evoilà, délicieux ! 





Prajem pekný zbytok posledného januárového večera ! ^^

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára