nedeľa 30. júna 2019

Two days In Wales, Aberystwyth





Ahojky
Prajem peknú nedeľu, ja momentálne sedím na letisku, popíjam iced matcha tea latte a čakam na let na milované Slovensko <3. Celý deň som precestovala a teda ešte stále cestujem dúfam že let bude v pohode. 
Dnes by som Vám dačo chcela napísať o výlete do Walesu. S priateľom sme sa rozhodli že za úspešne ukončený druhý ročník a úsilie si zaslúžme nejaké znovu dobrodružstvo. Týždeň po výlete do Francúzska teda sme si vybrali dve veľmi pekné miesta v UK. Aberystwyth a Bath. Dnes Vám dačo málo napíšem o dobrodružstve vo Walese. 
Našli sme ta veľmi pekné ubytko, AirBnb za skvelú cenu 15 libier na noc pre osobu a tiež doprava (vlak-ak ako študent v UK máš railcard, lístky sú za veľmi výhodné ceny) bola za fajn cenu. 
Hurá na cesty! 

***
EN
I wish you a nice Sunday, at the moment I am at the airport, sipping iced matcha tea latte and I am waiting for flight to my homeland <3. I was travelling whole day, still travelling and I hope the flight will be all right. 
Today I would like to write you something about trip to Wales. With my boyfriend we decided that after successful second academic year and whole year endeavour we deserve some adventure. Week after trip to France we decided for two pretty places in UK. Aberystwyth and Bath. Today I will write you something little about my Wales experience. 
We found very nice place to stay, AirBnb for great price 15 pounds for night per person and also transport (train-if as a student in UK you have got railcard, tickets are for very convenient prices) was for cool price. 
Horrrrray on adventure ! 

Cestovali sme približne 4 hodiny, počas sme sa kochali krásnym prostredím navôkol. Veľa zelene, lesov a kopcov čo mi pripomenulo domov. 
A zopár veľa Welšských oviec :D

***
EN 
We were travelling approximately 4 hours,  while on the train we were admiring the views. A lot of green, forest, hills which reminded me sweet home. 
And a bit more Welsh sheeps :D 


Prišli sme niečo po 9tej, a zo stanice sme prešli cez hlavnú ulicu a už sme videli priamo na more :) 

***
EN 
We arrived something after 9am, from the train station, we walked through main street and we saw the ocean beauty :) 




Prešli sme sa popri pláži a dostali sa k prístavu odkaiľ priamo cesta viedla na kopec, tak sme zvolili ľahký ranný hike 

***
EN
We walked by the beach and made it to the port, from there was leading en route to hill, so we decided for light morning hike 


Tie výhľady tam boli ako z dobrodružnej knižky :3 

***
EN 
Views as from adventure book :3 




Z lesa sme sa dostali do centra, a tak sme sa prechádzali uličkami, obdivovali miestnu architektúru a počuvali waleštinu :D 

***
From forest we made it to city centre, there we strolled through the streets, wondered local architecture and listened to welsh language :D 





Poobede sme navštívili Amgueddfa Ceredigion múzeum, ktoré je bývalé divaldo; nachádzajú sa tu predmety týkajuce sa starého divadla, miesta drogéria, dačo aj s módou, hračky, jemná história Walesu a farmárstva 

***
EN 
In the afternoon we visited Amgueddfa Ceredigion museum, which is old theatre; you can find there objects related to theatre, local drugstore, some fashion as well, toys, light history of Wales and farm life 






Po múzeu sme sa vybrali na druhý hike, a z tohoto kopca sa nám naskytol krásny výhľad :3 

***
EN 
After museum we went for second hike, and from this hill we had a lovely view :3 



Nekôr sa počasie začalo kaziť bolo veľmi veterno a blííížil sa dážď tak sme si prešli ešte zrúcaninu starej pevnosti 

***
EN 
Later on, weather started to be bit sad, windy and rainy so we walked a bit through the ruins of fort 


Arkáda! Take ako z filmov :) 

***
Arcade! As one from movies :) 


Klasická pub-ová večera  

***
EN 
Classic pub dinner 



University 


Večerná pohľady :)

***
EN 
Evening views :) 




Na druhý deň nás už len čakala Welšská knižnica 

***
EN 
Second day our plan was only to visit Library of Wales 






Strávili sme tu pekné skoro dva dni, za ktoré sa dá v tomto mestečku všetko hlavné postíhať + si spraviť aj nejakú malú, pohodovú  túru :). 

***
EN 
We had lovely almost two days, which are enough to see main places in the town + have a small, chill hike :). 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára