pondelok 26. novembra 2018

Autumn Joys




Ahoj :)
Polka novembra znovu fuč? Veru tak je, a jemná biela pelerínka, takzvaná námraza zo strechy, či okna mi dáva naznámo že jeseň už ukončuje svoju návštevu a prichádza zima. Juhúúú! Ja tak tajne dúfam že tento rok by aj mohlo znovu snežiť, no nemusela by byť taká strašná, neskutčná zima. No uvidíme ešte sa necháme prekvapiť. Okrem iného, tu anglický život ide super, a preto by som sa chcela znovu s Vami podeliť o pár zážitkov, pekných momentov ktoré som za posledné dni, týždne zažila :).

Po piatkovej francúžštine som si zaviedla novú tradíciu; ísť si kúpiť na trh čerstvú zeleninu ktorá je omnoho lacnejšia čo viac, chutnejšia ako z obchodu :3.



Pár dní predtým ako prišli kamarátky som v piatok ráno dostala záhadnú zásielku.
Pozerám no toto...Nič nečakám a zajac tu, Alica na šálke, no niekto ma musí poznať ! A potom som tam našla zastrčené prianie k meninám. Od mojej úúúžasnej kamarátky darček k meninám. Tak mi tento milý ( maybe we can say láskavý) balíček spravil super deň :).



Máte radi mačky či skôr nie?
Ja som donedávna patrila k tým ľuďom že, mačkový hejter. Táto slečna ku nám domov dosť často chodí, prelezie cez okno a chlapci ju vždy ponúknu mliekom, dokonca jej dali meno Mary Jane :D. Jedného dňa som sa na chodbe obúvala a vbehla nám do domu a vybehla až ku mne k izbe. A začala sa hrať s kobercom. Tu si hovorím ty mačacia lady. Si rovnaké živé stvorenie ako ja na tejto planéte a stačí ti tak málo k radosti. Mlieko, koberec, pohladenie. A uvedomila som si že aj tento nevinný tvor si (odteraz odomňa) zaslúži niečo ako ziveratkovské uznanie :).






Po škole, či iných povinnostiach si treba vyfiltrovať hlavu, toto je jedna z naj vecí ako to obľubujem spraviť. Večerná prechádzka popri rieke.





So spolužiačkou z francúžštiny sme zašli na tématické rendez-vous do Café Rouge, aj napriek tomu že jo sme v Anlgicku, má v sebe ozajstnú, francúszku atmosféru :3.



Omeleta a croque monsieur, po francúzsky sandwich :D





Ešte na začiatku školského roku som si požičala z knižnice jednu úžasnú knižku. Po večeroch ako som ju čítala spobulývajúci sa smiali že čoto za picturebook čítam :D, pravda 70% knižky sú obrázky, no je to úžasný, životný príbeh čínskej dvojice. Autor, manžel opisuje ako sa spoznali, zaľúbili,  zažívali vojnové obodbie, manželstvo, rodinný život, ťažkosti a radosti. Taktiež pomocou autorových kresieb, je možné nakuknúť do čínskej kultúry :).





Z domu som si priviezla druhú knižku od Jane Austen, pretože prvá Opátstvo Northanger, no to Vám poviem,  po pár stranách som si písanie Jane veľmi obľúbila. Tak jednoducho a nežne opisuje lásku.  Oh áno aká to romantika. Tak momentálne čítam Lásku slečny Elliotovej, a osladzujem si popritom život malinovou čokoláden :3.





Ohňostrojová bonfire night !






Žltá cesta do školy <3



A malá čerešnička ku koncu, pred dvoma týždnami ako som išla z práce, a som sa vedľa zastavila u kaderníčky, že chcem trošku zostrih. A tak sme sa rozprávali o kadečom, jedle, škole, hudbe a nadhodila som že keď som bola malá nosila som ofinu, tak sa ma spýtala, do you want it back? Yes we can go for it! Tak spravila šmyk a ja som bola užasnutá, moje detstvo sa zrazu vrátilo, už len tie čisto blond vlasy :D. Tak sme prebrali aj možnsoti farbenia, no to nechám zatiaľ do budúcna ešte.



Dúfam že si tieto farebné, posledné jesenné dni užívate rovnako, zatiaľ Ahoj ! :)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára