pondelok 2. júla 2018

IT IS ABOUT THE MOMENTS WITH BELOVED SOULS



Bonjour

Už máme Júl Juhúúú! 
Môj celkom obľúbený mesiac, voľno od školských povinností a narodeniny! Takže poriadny, zaslúžený oddych a znovu budem o kúsoček staršia a tento rok ich oslávim v UK tak sa teším čo vymyslím. Síce je leto ku ktorému si stále neviem nájsť nejakú cestu že ho mám rada pretože ja jednoducho tie horúčavy a veľa slnka nemám rada. Ja veru neviem, no tuto v Anglicku je zatiaľ tak krásne leto že sa mi to asi začína zaľubovať. Nie sú až také katastrofálne horká ako u nás minulý rok, všetko je stále pekne rozkvitnuté a majú tu super výber zmrzlín :D. 

No dnes by som chcela napísať o spontánnom nápade ktorý mi raz v piatok večer napadol. 
Tak som si klikala Ryanair a pozerala letenky, a niekde vo vnútri ma nabádalo "nepôjdeš domov na chvíľku?" Pôvodne domov som mala plán ísť v auguste pretože tu mám ešte ubytovanie, brigádu +  čas trošku viacej spoznať mesto. No a bum. Hovorím si veď tatino bude mať v pondelok narodeniny, do augusta doba ešte dlhá a moja králičia kamarátka určite potrebuje moje pohladkanie. A tak som sa zamyslela, a uvedomila si že už doma vlastne nebývam a ktovie či ešte budem bývať tak ako predtým, a nasledujúce roky ma čakajú vešelijaké dobrodružstvá kedy možno budem ešte ďalej od domova. A prišla som k rozhodnutiu že domov a ľudia ktorí ho tvoria sú v živote dôležití a  (le klišé vec teraz príde) nebudú tu večne. Preto keď je možnosť s nimi stráviť momenty, na ktoré často budem v živote spomínať ako pekné zážitky šup ju využiť. Letenky boli za super ceny a teda pre rodičov spravím malé prekvapko na pár dní :D. 
Tak som 14teho júna, vo štvrtok vycestovala večerným letom do Bratislavy kde ma veľmi milo privítala kamarátka :)


Kúsok pekného nočného pohľadu 


Po veľmi dlho čase som skúsila tradičný zdroj médii, a to že časopis ktorý mi robil partnera ráno vo vlaku


Na tomto vlakovom zrkadlvom slefíčku som bola plná nadšenia, radosti a trochu šťastného stresíku či vyjde všetko tak ako má. Vlak už sa blížil do môjho mestečka a ja som sa od radosti stále usmievala :D. Môj plán A ako prekvapiť rodičov bolo v jednej kaviarni kde viem že každé ráno chodia, no ako zálohu plán B som mala že mi medzi 10:00-12:00 príde list z univerzity a bude ho treba podpísať teda aby bol niekto doma. No ako som po ceste zo stanice videla ich zaparkované auto pri danej kaviarni na ulicu som si jemne zakričala že "JOOO !" A išla som nato. Tatinov výraz bol úžasný, asi 30 sekúnd mal otovrené ústa a mamina ma stále stáláčala za ruku že si to ty dieťa? No bola som veľmi šťastná že sa mi tento plán tak šikovne vydaril!!! 


Po jemnom polodennom šoku, som vždy ako prídem domov číslo jedna vec čo automaticky spravím, upratala som si izbu aj keď bola celkom uprataná :D, a išla som s dievčatami von. 
Na našu klasicky, obľúbenú pizzu, lahodné prechádzky po parku a veľa smiechov a čistej radosti že sme znovu, síce nie všetky ale aspoň časť z nás spolu :) 



Takúto krásnu fotku nám spravili okoloidúce dámy ^^


V sobotu na druhý deň sme si s maminou spravili výlet do Trnavy na bagetu do ruky (lol), malé nákupy a posedenie v rozkošnej, novootvorenej kaviarničke ReBarbora, na námestí, ktorú odporúčam všetkými dvadsiatimi, veľmi príjemný personál ovocné koláčiky ktoré boli nebesky ľahké, a svieže, čerstvé limonády. 


Na večer sme si s dievčatami pri vode spravili piknik ktorý moc na fotke "blog photo friendy" nevyzerá no výborne sme si pochutnali na všelijakých dobrotkách ako napríkald domáci orechový závin !!! 


Tiež sme vyskúšali nové chute


Po dvoch hodinkách sme sa zhodli že máme chuť na takú klasickú špekačku s horčicou, tak sme nelenili a išli uskutočniť túto našu chuťovú touhu. Z pekného miesta nás vyhnali agresívni rybári,  no zato sme našli ešte krajšie miesto, tak trošku mi pripomína "Jane Austen štýl" :) 




Už sa to topí 


Nedeľa bol krásny, slnkom zaliaty deň úplneho odpočinku s rodinou v našom záhradnom raji 




Jednou z maličkostí prečo som aj chcela hopnúť domov bolo, že mamina mi poslala že si kúpila podobnú sukňu ako ja, a hovorím si no musíme si spraviť takú pamätnú mamino-dcérovskú fotku 
a tatino šikovník za foťákom nám spravil takúto veselú momentku. 


V pondelok sme išli navštíviť rodinu, a objavili sme rozprávkové miesto, vodný mlyn v Dunajskom Klátove, znovu to malo také nieeečo romantické "Jane Austen thing" 






Nasledujúci deň teda utorok, som bola ešte na posedení s babičkou dali sme pokec o baretkách a živote a potom už som sa pobrala na letisko. Lúčenie s rodičmi bolo tentokrát trošku viacej zvláštne, nechcela som sa im pozerať moc do očí lebo mi bolo lúto že za tých pár dní som doma prežila naozaj veľmi pekné chvíľky z ktorých stále žijem a budem spomínať ako na crazy výlet domov, no už o necelé tri týždňe sa chystám na dobrodružný výlet a znovu sa zvítam s rodinou :). 



ENJOY PRECIOUS MOMENTS













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára